притисни ентер »

Во светот на уметноста потребни се нови интриги и нови прашања за уметноста

Во светот на уметноста потребни се нови интриги и нови прашања за уметноста

Галеријата Акантус, во петок, на 14 февруари со почеток во 20 часот ја отвори групната изложба “На работ”  на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски. Овие четири млади автори на оваа изложба ќе престават свои дела сите изработени во различни техники и формати. Нивните дела се изработени во масен пастел, графички

Групна изложба „На работ“ во галерија „Акантус“

Групна изложба „На работ“ во галерија „Акантус“

Групна изложба „На работ“ во галерија „Акантус“ Во галеријата „Акантус“ вечерва  со почеток во 20 часот ќе биде отворена групната изложба “На работ”  на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски. Овие четири млади автори на оваа изложба ќе престават свои дела сите изработени во различни техники и формати. Нивните

Материјалната слика на работ во скопската галерија „Акантус“

Материјалната слика на работ во скопската галерија „Акантус“

„На работ“ е насловена групната изложба на уметници Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски којашто од 14 февруари до 10 март, како прва годинава, ќе се одржи во скопската галерија „Акантус“. Младите автори се претставуваат со дела во различни техники и формати. Скопската галерија „Акантус“ следејќи ја својата заложба да биде

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

„Колективна имагинација“ е насловена изложбата која од вечерва е отворена во националната установа „Уметничката галерија“ во Тетово на која е претставена работата на ученички од трета година при средното стручно текстилно училиште „Ѓоце Стојчески“. Хатиџе Алими, Хасије Несими и Халиме Алими од насоката дизајн на облека се претставуваат со неколку експериментални

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

– „Колективна имагинација“ е насловена изложбата која од вечерва е отворена во националната установа „Уметничката галерија“ во Тетово на која е претставена работата на ученички од трета година при средното стручно текстилно училиште „Ѓоце Стојчески“. Хатиџе Алими, Хасије Несими и Халиме Алими од насоката дизајн на облека се претставуваат со неколку

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

Тетово, 13 февруари 2020 (МИА) – „Колективна имагинација“ е насловена изложбата која од вечерва е отворена во националната установа „Уметничката галерија“ во Тетово на која е претставена работата на ученички од трета година при средното стручно текстилно училиште „Ѓоце Стојчески“. Хатиџе Алими, Хасије Несими и Халиме Алими од насоката дизајн на облека

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

Ученици од текстилното училиште со изложба во Уметничката галерија во Тетово

„Колективна имагинација“ е насловена изложбата која од вечерва е отворена во националната установа „Уметничката галерија“ во Тетово на која е претставена работата на ученички од трета година при средното стручно текстилно училиште „Ѓоце Стојчески“. Хатиџе Алими, Хасије Несими и Халиме Алими од насоката дизајн на облека се претставуваат со неколку експериментални

Со четворица млади автори: Групната изложба „На работ“ во Акантус

Со четворица млади автори: Групната изложба „На работ“ во Акантус

Во галеријата „Акантус“ на 14 февруари, со почеток од 20 часот, ќе се отвори групната изложба „На работ“ на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски. Станува збор за четворица млади автори кои ќе се претстават со дела изработени во различни техники и формати, а изложбата ќе биде отворена до 10 март. „Нивните дела

Групна изложба „На работ“ во галерија „Акантус“

Групна изложба „На работ“ во галерија „Акантус“

Во галеријата „Акантус“ утре (14 февруари) од 20 часот ќе биде отворена изложбата „На работ“ од Доротеј Нешовски, Илија Прокопиев, Ива Станковска и Ана Трајковска. „Во светот на уметноста потребни се нови интриги и нови прашања. Тие можат да го појаснат ставот на уметникот, a и да допринесат за разбирање на ракописот на уметноста. Ако интелектуалниот

„На работ“, изложба На четворица млади уметници во галеријата „Акантус“

„На работ“, изложба На четворица млади уметници во галеријата „Акантус“

Групната изложба „На работ“ на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски ќе биде отворена в петок (14 февруари) со почеток од 20 часот, во галеријата „Акантус“. Станува збор за четири млади автори кои ќе се претстават со дела изработени во различни техники и формати. „Нивните дела се изработени во масен пастел, графички

„На работ“ – изложба на четворица млади уметници во галеријата „Акантус“

„На работ“ – изложба на четворица млади уметници во галеријата „Акантус“

Групната изложба „На работ“ на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски ќе биде отворена во петок (14 февруари) со почеток од 20 часот, во галеријата „Акантус“. Станува збор за четири млади автори кои ќе се претстават со дела изработени во различни техники и формати. „Нивните дела се изработени во масен пастел, графички

„На работ“ – изложба на четворица млади уметници во галеријата „Акантус“

„На работ“ – изложба на четворица млади уметници во галеријата „Акантус“

Групната изложба „На работ“ на уметниците Ана Трајковска, Ива Станкова, Илија Прокопиев и Доротеј Нешковски ќе биде отворена во петок (14 февруари) со почеток од 20 часот, во галеријата „Акантус“. Станува збор за четири млади автори кои ќе се претстават со дела изработени во различни техники и формати. – Нивните дела се изработени во масен пастел,

Изложба „На работ/ On the Edge“ се отвора на деннот на виното

Изложба „На работ/ On the Edge“ се отвора на деннот на виното

„На работ/ On the Edge“ е насловот на првата изложба од изложната сезона во скопската галерија „Акантус“ која стартува во петок, 14 февруари. Автори се Доротеј Нешовски, Илија Прокопиев, Ива Станковска и Ана Трајковска. Изложбата се отвора во 20 часот. -Во светот на уметноста потребни се нови интриги и нови прашања. Тие можат да го појаснат ставот

Прва изложба во оваа сезона во „Акантус“: „На работ“ спојува четири млади современи уметници

Прва изложба во оваа сезона во „Акантус“: „На работ“ спојува четири млади современи уметници

Првата изложба за оваа сезона во галеријата „Акантус“ е насловен „На работ“. Оваа групна изложба спојува ракописи на четворица млади современи уметници Ана Трајковска, Илија Прокопиев, Доротеј Нешкоски и Ива Станковска. Изложбата се отвора утре, (14 февруари 2020) година од 20 до 22 часот. Во светот на уметноста потребни се нови интриги и нови прашања