притисни ентер »

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата која всушност претставува форум на архитекти и инженери што, според градските власти, е од исклучително значење за Скопје заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото. На отворањето на конференцијата

Шилегов: Скопје го замислувам како зелен град со многу повеќе зеленило

Шилегов: Скопје го замислувам како зелен град со многу повеќе зеленило

Градочалникот на метрополата говорејќи на конференција во Скопје истакна дека неговата визија за Скопје е да биде зелен град со многу повеќе зелени површини. Споредено со 90-тите, главниот град на Македонија има изгубено половина од зелените површини за на нив да никнат бетонски монструми. Урбаната мафија полека го убива и гуши градот, а и покрај незадоволството

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата која всушност претставува форум на архитекти и инженери што, според градските власти, е од исклучително значење за Скопје заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото. На отворањето на конференцијата

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата која всушност претставува форум на архитекти и инженери што, според градските власти, е од исклучително значење за Скопје заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото. На отворањето на конференцијата

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. – Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за секој современ

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на начин што ќе обезбеди одржлива урбана мобилност и комунална инфраструктура која ќе биде целосно во функција на обезбедувањето на чиста и здрава животна средина. Ќе се залагам Скопје да се

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Шилегов: Во новиот урбанистички план го гледам Скопје како зелен град со внимателно распоредени површини

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов присуствуваше и се обрати на отворањето на Шаре конференцијата која всушност претставува форум на архитекти и инженери што. Според градските власти оваа конференција е од исклучително значење за Скопје поради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото. На отворањето на

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на начин што ќе обезбеди одржлива урбана мобилност и комунална инфраструктура која ќе биде целосно во функција на обезбедувањето на чиста и здрава животна средина. Ќе се залагам Скопје да се

ШИЛЕГОВ: Јас Скопје го гледам како зелен, паметен и функционален град

ШИЛЕГОВ: Јас Скопје го гледам како зелен, паметен и функционален град

Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на начин што ќе обезбеди одржлива урбана мобилност и комунална инфраструктура која ќе биде целосно во функција на обезбедувањето на чиста и здрава животна средина. Ќе се залагам Скопје да се

Шилегов: Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини

Шилегов: Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. - Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за секој современ

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. -Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата

Шилегов сака Скопје да е зелен град

Шилегов сака Скопје да е зелен град

„Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на начин што ќе обезбеди одржлива урбана мобилност и комунална инфраструктура која ќе биде целосно во функција на обезбедувањето на чиста и здрава животна средина, изјави градоначалникот Петре

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе зелени површини

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе зелени површини

- Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на начин што ќе обезбеди одржлива урбана мобилност и комунална инфраструктура која ќе биде целосно во функција на обезбедувањето на чиста и здрава животна средина.Како градоначалник во повеќе

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

На Град Скопје повеќе од потребна му е поддршка од поширок круг на стручни лица од различни области, невладиниот сектор, академската заедница, како и од граѓаните како поединци директно или преку единиците на локалната самоуправа, рече Шилегов. Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини,

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. -  Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за секој

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. -Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за секој современ

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Шилегов: Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со повеќе зелени површини

Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на начин што ќе обезбеди одржлива урбана мобилност и комунална инфраструктура која ќе биде целосно во функција на обезбедувањето на чиста и здрава животна средина. Ќе се залагам Скопје да се

Шилегов: во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини

Шилегов: во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за секој современ

Шилегов: Во мојата визија Скопје е зелен град!

Шилегов: Во мојата визија Скопје е зелен град!

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. – Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за секој современ