притисни ентер »

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

Шведската актерка Биби Андерсон, една од омилените актерки на Ингмар Бергман, почина во неделата на 83-годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд. Андерсон глумеше во многу филмови на шведскиот режисер, меѓу кои и „Седмиот печат” во 1957 година, „Диви јагоди” од истата година и „Персона” од 1966 година. Таа на петнаесетгодишна возраст

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

Шведската актерка Биби Андерсон, една од омилените актерки на Ингмар Бергман, почина во неделата на 83-годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд. Андерсон глумеше во многу филмови на шведскиот режисер, меѓу кои и „Седмиот печат” во 1957 година, „Диви јагоди” од истата година и „Персона” од 1966 година. Таа на петнаесетгодишна возраст

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

Шведската актерка Биби Андерсон, една од омилените актерки на Ингмар Бергман, почина во неделата на 83-годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд. Андерсон глумеше во многу филмови на шведскиот режисер, меѓу кои и „Седмиот печат” во 1957 година, „Диви јагоди” од истата година и „Персона” од 1966 година. Таа на петнаесетгодишна возраст

Почина Биби Андерсон: Беше една од најдрагите актерки на Бергман

Почина Биби Андерсон: Беше една од најдрагите актерки на Бергман

Беше добитник и на бројни награди, меѓу кои и „Сребрена мечка“. Шведската глумица Биби Андерсон, една од најомилените глумици на Ингмар Бергман, почина на 83 годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд. Андерсон глумеше во бројни класици на шведскиот филмски великан, меѓу кои во „Седмиот печат“ од 1957 година, „Диви јагоди“ од истата

Почина славната акерка -  се прослави во филмовите на Ингмар Бергман

Почина славната акерка - се прослави во филмовите на Ингмар Бергман

Шведската актерка Биби Андерсон, која се прослави со улогите во филмовите на легендарниот режисер Ингмар Бергман, почина на 83 години, потврди нејзината ќерка Џени Греде Далстранд. Андерсон почнала да соработува со Бергман уште на 15-годишна возраст, прво во реклами, за потоа да ги оствари најпознатите улоги во неговите филмови „Седмиот печат“ (1957),

Почина Биби Андерсон, омилената актерка на Ингмар Бергман

Почина Биби Андерсон, омилената актерка на Ингмар Бергман

Шведската актерка Биби Андерсон, која се прослави со улогите во филмовите на легендарниот режисер Ингмар Бергман, почина на 83 години, потврди нејзината ќерка Џени Греде Далстранд. Андерсон почнала да соработува со Бергман уште на 15-годишна возраст, прво во реклами, за потоа да ги оствари најпознатите улоги во неговите филмови „Седмиот печат“ (1957),

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

(Видео) Почина Биби Андерсон, една од омилените актерки на Бергман

Шведската актерка Биби Андерсон, една од омилените актерки на Ингмар Бергман, почина во неделата на 83-годишна возраст, објави нејзината ќерка Џени Гред Далстарнд. Андерсон глумеше во многу филмови на шведскиот режисер, меѓу кои и „Седмиот печат” во 1957 година, „Диви јагоди” од истата година и „Персона” од 1966 година. Таа на петнаесетгодишна возраст