притисни ентер »

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Поранешниот претседател на УЕФА, Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за осум години, под сомнение за корупција. Судот делумно ја

Платини го возвраќа ударот - ќе бара милионска сума од УЕФА!

Платини го возвраќа ударот - ќе бара милионска сума од УЕФА!

Поранешниот претседател на Европската фудбалска федерација (УЕФА), Мишел Платини, на кој пред еден месец му заврши четиригодишната забрана за работа во спортот поради кршење на правилата, ќе бара да му се даде заработката, трошоците за судење и неисплатени бонуси, кои му припаѓале според договорот. Платини од УЕФА ќе бара 7,2 милиони евра, но тоа засега

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Поранешниот претседател на УЕФА, Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за осум години, под сомнение за корупција. Судот делумно ја

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Нион, 8 ноември 2019 (МИА) – Поранешниот претседател на УЕФА, Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за осум години, под сомнение за

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Поранешниот претседател на УЕФА, Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за осум години, под сомнение за корупција. Судот делумно ја

Платини ја тужи УЕФА

Платини ја тужи УЕФА

Поранешниот претседател на УЕФА, Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за осум години, под сомнение за корупција. Судот делумно ја

Платини ја тужи УЕФА за неисплатени обврски од 7,2 милиони евра

Платини ја тужи УЕФА за неисплатени обврски од 7,2 милиони евра

Поранешниот претседател на Европската фудбалска асоцијација (УЕФА), Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за период од осум години,

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Платини ја тужи УЕФА за 7,2 милиони евра

Поранешниот претседател на УЕФА, Мишел Платини поднесе тужба поради заостанати обврски. Износот на побарувањето е 7,2 милиони евра, од кои 5,5 милиони се одложени плати. Платини (64) беше на чело на УЕФА од 2007 до 2015 година. Во 2015 година, тој беше отстранет од етичкиот комитет на ФИФА за осум години, под сомнение за корупција. Судот делумно ја