притисни ентер »

Социјалната дистанца во авионот донесува поскапи карти?

Социјалната дистанца во авионот донесува поскапи карти?

Воведувањето на задолжителна дистанца во авионите меѓу патниците би ја сменило економијата на авиосообраќајот. Мерките на ЕУ за патувањата со авиони во текот на пандемијата од коронавирус вклучуваат носење заштитни маски и од страна на персоналот и од патниците. Останатите мерки, како социјално дистанцирање, се уште не се потполно утврдени, а тоа би

Дали социјалното растојание во авион носи поскапи билети?

Дали социјалното растојание во авион носи поскапи билети?

Мерките на Европската унија за воздушен сообраќај за време на пандемија на коронавирус вклучуваат носење заштитни маски од персоналот и патниците. Други мерки, како што е социјалното растојание, сè уште не се целосно потврдени, што може драстично да ги зголемат патните трошоци, а со тоа да ги загрозат и авиокомпаниите и патниците. Мерките и советите