Карамелизирани експандирани житарки

Многу едноставно десертче кое децата го обожаваат, но и возрасните ништо помалку. Експресно се спрема и е одлично, особено во моментите кога се сака нешто благичко, а се нема по дома. Жива зараза се штом почниш да ги јадиш Во суво тенџере се става шеќерот и на умерена температура се меша да се карамелизира. Потоа се додаваат житарките и брзо се меша