притисни ентер »

Попладнево протести во шест градови против покачувањето на струјата

Попладнево протести во шест градови против покачувањето на струјата

Се бара поништување на одлуката за повисоки сметки, поевтинување на струјата за 46%, распуштање на Регулаторната комисија за енергетика, намалување на ДДВ-то од 18 на 5%.... Претходно, првиот човек на Регулаторна, Марко Бислимовски истакна дека поскапување ќе има, бидејќи во спротивно енергетските компании би работеле со загуба, а доколку тие се откажат

Попладнево протести во 6 градови во Македонија против покачувањето на струјата

Попладнево протести во 6 градови во Македонија против покачувањето на струјата

Се бара поништување на одлуката за повисоки сметки, поевтинување на струјата за 46%, распуштање на Регулаторната комисија за енергетика, намалување на ДДВ-то од 18 на 5%.... Претходно, првиот човек на Регулаторна, Марко Бислимовски истакна дека поскапување ќе има, бидејќи во спротивно енергетските компании би работеле со загуба, а доколку тие се откажат

Копач: Поскапувањето на струјата да не се политизира

Копач: Поскапувањето на струјата да не се политизира

Поскапувањето на струјата нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите кои ги мониторира Енергетската

Поскапувањето на струјата нема да се одрази на цените на другите продукти

Поскапувањето на струјата нема да се одрази на цените на другите продукти

Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, освен на сметките на граѓаните, смета директорот на секретаријатот на Енергетската заедница, Јанез Копач. Во разговорот со претседателот на Регулаторната комисија, Марко Бислимоски, Копач нагласил дека на енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање

ЕЕЗ: Да се покрие дел од сметкaта за струја на домаќинствата погодени од пандемијата

ЕЕЗ: Да се покрие дел од сметкaта за струја на домаќинствата погодени од пандемијата

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија Марко Бислимоски остварил телефонски разговор со Јанез Копач, директорот наСекретаријатот на Енергетската Заедница со седиште во Виена. Бислимоски, како што соопштија регулаторите, го информирал Копач за состојбата во енергетскиот сектор и предизвиците

ЕЕЗ: Да се покрие дел од сметките на домаќинствата погодени од пандемијата

ЕЕЗ: Да се покрие дел од сметките на домаќинствата погодени од пандемијата

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија Марко Бислимоски остварил телефонски разговор со Јанез Копач, директорот наСекретаријатот на Енергетската Заедница со седиште во Виена. Бислимоски, како што соопштија регулаторите, го информирал Копач за состојбата во енергетскиот сектор и предизвиците

Да се покрие дел од сметкaта за струја на домаќинствата погодени од пандемијата

Да се покрие дел од сметкaта за струја на домаќинствата погодени од пандемијата

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија Марко Бислимоски остварил телефонски разговор со Јанез Копач, директорот наСекретаријатот на Енергетската Заедница со седиште во Виена. Бислимоски, како што соопштија регулаторите, го информирал Копач за состојбата во енергетскиот сектор и предизвиците

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите кои ги мониторира Енергетската заедница. Задача на Регулаторот е да ги балансира различните и понекогаш спротивставени интереси во енергетскиот

ЕНЕРГЕТСКАТА ЗАЕДНИЦА ПОРАЧАЛА: Струјата не треба да биде евтина за сите, но да им се помогне на оние погодени од ковид кризата

ЕНЕРГЕТСКАТА ЗАЕДНИЦА ПОРАЧАЛА: Струјата не треба да биде евтина за сите, но да им се помогне на оние погодени од ковид кризата

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија Марко Бислимоски остварил телефонски разговор со Јанез Копач, директорот наСекретаријатот на Енергетската Заедница со седиште во Виена. Бислимоски, како што соопштија регулаторите, го информирал Копач за состојбата во енергетскиот сектор и предизвиците

Peгулаторна до граѓаните: Стpyјата не треба да биде eвтинa за сите

Peгулаторна до граѓаните: Стpyјата не треба да биде eвтинa за сите

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија Марко Бислимоски остварил телефонски разговор со Јанез Копач, директорот наСекретаријатот на Енергетската Заедница со седиште во Виена. Бислимоски, како што соопштија регулаторите, го информирал Копач за состојбата во енергетскиот сектор и предизвиците

Енергетската заедница со порака: Да не се политизира поскапувањето на струјата, Владата да го амортизира ударот

Енергетската заедница со порака: Да не се политизира поскапувањето на струјата, Владата да го амортизира ударот

На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално, вели директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница со седиште во Виена, Јанез Копач Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите

Копач: Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, смета директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница со седиште во Виена, Јанез Копач. Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор

Копач: Да не се политизираат одлуките, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Да не се политизираат одлуките, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Скопје, 14 август 2020 () – Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по

Копач: Покачувањето на цената на електричната енергија ќе се одрази единствено на сметките на граѓаните

Копач: Покачувањето на цената на електричната енергија ќе се одрази единствено на сметките на граѓаните

„На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите кои ги мониторира Енергетската заедница. Задача на Регулаторот е да ги балансира различните и понекогаш спротивставени интереси во енергетскиот

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Копач: Да не се политизираат одлуките на Регулаторот, Владата да го амортизира ударот од поскапувањето на струјата

Покачувањето на цената на електричната енергија нема да се одрази на цените на другите продукти, туку единствено на сметките на граѓаните. На енергетскиот сектор му е потребна визија, а не политизирање на одлуките донесени од независниот регулатор кој работи транспарентно и професионално и кој беше прогласен две години по ред за најдобар меѓу земјите