притисни ентер »

Необична средба: Амурски тигар следи возило на пат во Хабаровскиот крај

Необична средба: Амурски тигар следи возило на пат во Хабаровскиот крај

Стручњаците од центарот „Амурски тигар” го проверуваат местото кај Хабаровск каде што на патот излезе тигар. Животното го снимија очевидци, соопшти центарот. На „Инстаграм“ е објавена снимка направена од возило. На неа се гледа еден тигар како стои во шумата крај патот. Кога ќе го здогледа автомобилот, тигарот излегува од шумата и некое време се движи