притисни ентер »

Водич за заштита при излегување и влегување дома: Соберете ја косата, не носете накит

Водич за заштита при излегување и влегување дома: Соберете ја косата, не носете накит

Останувањето дома е најдобрата превенција, но неопходно е и да испазарите или да отидете до аптека еднаш во неделата или на две недели. Па, како тоа излегување да не ви го зголеми ризикот од заболување? Важно е да се држите до неколку клучни правила при напуштање на домот и враќање во него. Постапки при излегување од дома: --> - Кога излегувате од

Погледнете што треба да направите кога ќе се вратите дома за да се заштитите од коронавирусот

Погледнете што треба да направите кога ќе се вратите дома за да се заштитите од коронавирусот

Мерки на претпазливост во време на коронавирусот се многу важни. Сите ни кажуваат дека хигиената е единствената работа што може да нè заштити од оваа опасност. Но не е доволно да носите маска и ракавици. Доколку сте биле надвор: во продавницата, аптека, работа или јавен превоз, ве советуваме да го сторите следново: На јавни места, не заборавајте да

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Мерки на претпазливост во време на коронавирусот се многу важни. Сите ни кажуваат дека хигиената е единствената работа што може да нè заштити од оваа опасност. Но не е доволно да носите маска и ракавици. Доколку сте биле надвор: во продавницата, аптека, работа или јавен превоз, ве советуваме да го сторите следново: На јавни места, не заборавајте да

Српски доктор открива кога е најдобро да користите ракавици

Српски доктор открива кога е најдобро да користите ракавици

Имунологот Срџа Јанковиќ вели дека медицинските ракавици треба да се носат само во одредени ситуации. - Ако ги носите постојано, со ракавиците само ќе разнесувате она што би го пренеле и со рацете, па затоа миење на рацете е поважно од носење ракаваци- вели тој. Др. Јанковиќ истакнува дека подобро е често да ги миеме рацете, а носењето на ракавици

КОРОНАВИРУС И ХИГИЕНА: Доктори откриваат колку носењето заштитни ракавици ќе ви помогне во заштита од коронавирусот !

КОРОНАВИРУС И ХИГИЕНА: Доктори откриваат колку носењето заштитни ракавици ќе ви помогне во заштита од коронавирусот !

„Подобро е да ги миете рацете многу често, но во ситуации каде што правите нешто конкретно каде што постои ризик од допир, на пример здравствените работници кои што работат со инфицирани луѓе, има смисла да носат ракавици. А, кога ќе ги извадат и тие задолжително мора да ги измијат своите раце“ Докторите дале одговор на едно прашање кој што на многумина

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома? Мерки на претпазливост во време на коронавирусот се многу важни. Сите ни кажуваат дека хигиената е единствената работа што може да нè заштити од оваа опасност. Но не е доволно да носите маска и ракавици. Доколку сте биле надвор: во продавницата,

Доктор открива дека е подобро да ги миеме рацете почесто отколку да носиме ракавици често

Доктор открива дека е подобро да ги миеме рацете почесто отколку да носиме ракавици често

Д-р Симран Део од Велика Британија прв предупреди дека всушност пластичните ракавици може да го зголемат ризикот за ширење на коронавирусот затоа што многу работи се собираат на нивната површина, а истите понатаму лесно се пренесуваат. Доколку вирусот застане на површината од ракавиците подолго отколку што останува на вашите раце кои што често ги миете