притисни ентер »

Нов патент на Xiaomi открива телефони со двострани и обвиткувачки дисплеи

Нов патент на Xiaomi открива телефони со двострани и обвиткувачки дисплеи

Нов патент на компанијата Xiaomi неодамна е објавен од WIPO (World Intellectual Property Office) за два телефона. Холандскиот сајт LetsGoDigital креираше рендери како би можеле да изгледаат уредите прикажани во патентот. Постојат два уреда во патентот, а двата се смартфони со двострани екрани, кои се обвиткуваат околу уредите во различни правци. Првиот

Нов патент на Xiaomi открива телефони со двострани и обвиткувачки дисплеи

Нов патент на Xiaomi открива телефони со двострани и обвиткувачки дисплеи

Нов патент на компанијата Xiaomi неодамна е објавен од WIPO (World Intellectual Property Office) за два телефона. Холандскиот сајт LetsGoDigital креираше рендери како би можеле да изгледаат уредите прикажани во патентот. Постојат два уреда во патентот, а двата се смартфони со двострани екрани, кои се обвиткуваат околу уредите во различни правци. Првиот

Новиот патент на Xiaomi прикажува pop-up камера со до седум сензори

Новиот патент на Xiaomi прикажува pop-up камера со до седум сензори

Пријавите за патенти обично се интересен начин да се види на што експериментираат производителите на смартфони. Еден од патентите што се појави и припаѓа на компанијата Xiaomi и неодамна е одобрен од CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Патентот ни дава нов увид во дизајнот на pop-up камерите. Дизајнот од овој патент ги сместува

Новиот патент на Xiaomi прикажува pop-up камера со до седум сензори

Новиот патент на Xiaomi прикажува pop-up камера со до седум сензори

Пријавите за патенти обично се интересен начин да се види на што експериментираат производителите на смартфони. Еден од патентите што се појави и припаѓа на компанијата Xiaomi и неодамна е одобрен од CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Патентот ни дава нов увид во дизајнот на pop-up камерите. Дизајнот од овој патент ги сместува