Македонските судии Божиновски и Начевски ќе ја делат правдата на ЕХФ шампионатот

Ова лето е преполно со младински континентални собири од различен тип. ЕХФ шампионатот за младинки заеднички го организираат Литванија и Бугарија, а младиот интернационален судиски пар Даниело Божиновски и Виктор Начевски ќе ја делат правдата на овој турнир. Се работи за млади наши надежни судии кои од минатата година се со интернационалната значка