притисни ентер »

Според нацрт-законот, работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според нацрт-законот, работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати до 6.000 денари

Според нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати до 6.000 денари

54 Споделувања Share Tweet Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според нацрт-законот, работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според нацрт-законот, работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Скопје, 11 септември 2019 (МИА) – Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на платите, чија цел е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Средба на Владата и бизнисмените

Средба на Владата и бизнисмените

Владата ги повика бизнисмените да аплицираат за финансиска поддршка за инвестиции во инсустријата и субвенционирање на повисоки плати , но тие и  порачаа прво да се најде   решение на тековните проблеми што им го попречуваат  работењето .. Се пожалија на бавноста на администрацијата , на царинските процедури , поплаки упатија  и за доцнењето на корекциите

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Нацрт закон за субвенционирање придонеси: Покачување на платите од 600 до 6.000 денари

Нацрт закон за субвенционирање придонеси: Покачување на платите од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ, заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

Бизнисмените ќе можат онлајн да ѝ се пожалат на Владата

Бизнисмените ќе можат онлајн да ѝ се пожалат на Владата

Владата со апел до компаниите да аплицираат за мерките за поддршка на инвестициите и за субвенционирање на платите, а бизнисмените со апел да се намалат административните пречки што им оневозможуваат да работат. На вчерашната средба во Стопанската комора на Македонија, вицепремиерот Кочо Анѓушев дојде да им ги каже последните мерки за поттикнување

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање на придонесите за покачување на патите, чија цел, е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот

(Видео) Анѓушев претстави мерки за повисока продуктвност и конкурентност на компаниите

(Видео) Анѓушев претстави мерки за повисока продуктвност и конкурентност на компаниите

Економијата во земјата се развива во добра насока, а за тоа доказ е растот на бруто домашниот производ од 4,1% во првиот квартал и од 3,1% во вториот квартал на 2019 година, но и дека Владата оцени дека е вистински момент, со дополнителни стимулативни мерки реалната економија, која е носител на економскиот раст, дополнително да се раздвижи, истакна

Бизнисмените со порака до Владата: Долгите административни процедури го кочат бизнисот

Бизнисмените со порака до Владата: Долгите административни процедури го кочат бизнисот

Embedded video for Бизнисмените со порака до Владата: Долгите административни процедури го кочат бизнисот Прво решавање на проблемите со кои се соочува бизниот, потоа  користење на поволностите кои ги нуди државата. Бизнисмените се жалат на долгите административни процедури, каде за увоз на суровини за производство се чека  и по 4,5 месеци, неусогласеност

(Видео) Анѓушев претстави мерки за повисока продуктвност и конкурентност на компаниите

(Видео) Анѓушев претстави мерки за повисока продуктвност и конкурентност на компаниите

Економијата во земјата се развива во добра насока, а за тоа доказ е растот на бруто домашниот производ од 4,1% во првиот квартал и од 3,1% во вториот квартал на 2019 година, но и дека Владата оцени дека е вистински момент, со дополнителни стимулативни мерки реалната економија, која е носител на економскиот раст, дополнително да се раздвижи, истакна

(Видео) Анѓушев претстави мерки за повисока продуктвност и конкурентност на компаниите

(Видео) Анѓушев претстави мерки за повисока продуктвност и конкурентност на компаниите

Економијата во земјата се развива во добра насока, а за тоа доказ е растот на бруто домашниот производ од 4,1% во првиот квартал и од 3,1% во вториот квартал на 2019 година, но и дека Владата оцени дека е вистински момент, со дополнителни стимулативни мерки реалната економија, која е носител на економскиот раст, дополнително да се раздвижи, истакна

Презентирани мерките за поттикнување на конкурентноста и растот на домашните компании

Презентирани мерките за поттикнување на конкурентноста и растот на домашните компании

Во присуство на голем број стопанственици, на 10.9.2019 година, во Стопанската комора на Македонија беа презентирани мерките предвидени со Законот за финансиска поддршка на инвестициите и Предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата. -Целта на мерките кои ги презема Владата на РСМ