притисни ентер »

(Фото) И Џон Вејн остана без споменик: Бришењето на американската историја стигна и до “вестерн иконата”

(Фото) И Џон Вејн остана без споменик: Бришењето на американската историја стигна и до “вестерн иконата”

Како последен потег во редефинирањето на погледите на американската pacистичка историја, лидерите на демократите во округот Оринџ, Калифорнија, се заложија за отфрлање на името и статуите на филмската легенда Џон Вејн од окружниот аеродром, поради неговите pacистички ставови. Лос Анџелес Тајмс извести дека минатата недела била усвоена итна резолуција

Демократите бараат и промена на името на аеродромот „Џон Вејн“ во Округот Оринџ

Демократите бараат и промена на името на аеродромот „Џон Вејн“ во Округот Оринџ

Челниците на Демократската партија во Округот Оринџ во американската сојузна држава Калифорнија бараат тамошниот аеродром што го носи името на познатиот глумец Џон Вејн, да се преименува и, да се отстрани неговата статуа и се друго што „потсетува на него и неговите расистички ставови“. Како што пренесува „Лос Анџелес тајмс“, демократите усвоиле итна

И Џон Вејн останува без споменик: Бришењето на американската историја стигна и до вестерн иконата  заради расизам

И Џон Вејн останува без споменик: Бришењето на американската историја стигна и до вестерн иконата заради расизам

Челниците на Демократската партија во Округот Оринџ во американската сојузна држава Калифорнија бараат тамошниот аеродром што го носи името на познатиот глумец Џон Вејн, да се преименува и, да се отстрани неговата статуа и се друго што „потсетува на него и неговите расистички ставови“. Како што пренесува „Лос Анџелес тајмс“, демократите усвоиле итна

Демократите бараат и промена на името на аеродромот „Џон Вејн“ во Округот Оринџ

Демократите бараат и промена на името на аеродромот „Џон Вејн“ во Округот Оринџ

Лос Анџелес, 29 јуни 2020 () – Челниците на Демократската партија во Округот Оринџ во американската сојузна држава Калифорнија бараат тамошниот аеродром што го носи името на познатиот глумец Џон Вејн, да се преименува и, да се отстрани неговата статуа и се друго што „потсетува на него и неговите расистички ставови“. Како што пренесува „Лос Анџелес

Демократите бараат и промена на името на аеродромот „Џон Вејн” во Округот Оринџ

Демократите бараат и промена на името на аеродромот „Џон Вејн” во Округот Оринџ

Челниците на Демократската партија во Округот Оринџ во американската сојузна држава Калифорнија бараат тамошниот аеродром што го носи името на познатиот глумец Џон Вејн, да се преименува и, да се отстрани неговата статуа и се друго што „потсетува на него и неговите расистички ставови”. Како што пренесува „Лос Анџелес тајмс”, демократите усвоиле итна

И Џојн Вејн на удар – се бара отстранување на името и статуата од аеродром во Калифорнија

И Џојн Вејн на удар – се бара отстранување на името и статуата од аеродром во Калифорнија

Демократските лидери во округот Оринџ, Калифорнија, побараа отстранување на името, статуата и други обележја на филмската икона Џон Вејн од окружниот аеродром, заради неговите расистички верувања. „Лос Анџелес Тајмс“ објави претходно оваа недела дека официјалните лица усвоиле итна резолуција во која се осудуваат „расистичките и нетолерантни изјави“