притисни ентер »

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Стрип центарот на Македонија – Велес објави стрип книги за „Кирил и Методиј“, за „Скендер Бег“ и сликовницата за деца „Лили и Вили“, како и два нови броја – 31 и 32 на списанието „Стрип креатор“. Како што информира Томе Трајковски од СЦМ-Велес во бр 31 застапени се авторите: Тоде Блажевски (МК), Марко Стојановиќ (СРБ), Сабахудин Мурановиќ Муран(БИХ),

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Стрип центарот на Македонија – Велес објави стрип книги за „Кирил и Методиј“, за „Скендер Бег“ и сликовницата за деца „Лили и Вили“, како и два нови броја – 31 и 32 на списанието „Стрип креатор“. Како што информира Томе Трајковски од СЦМ-Велес во бр 31 застапени се авторите: Тоде Блажевски (МК), Марко Стојановиќ (СРБ), Сабахудин Мурановиќ Муран(БИХ),

СТРИП ЦЕНТАР НА МАКЕДОНИЈА: Објавени стрипови за Св. Кирил и Методиј и за Скендербег

СТРИП ЦЕНТАР НА МАКЕДОНИЈА: Објавени стрипови за Св. Кирил и Методиј и за Скендербег

Стрип центарот на Македонија – Велес објави стрип книги за „Кирил и Методиј“, за „Скендер Бег“ и сликовницата за деца „Лили и Вили“, како и два нови броја – 31 и 32  на списанието „Стрип креатор“. Како што информира Томе Трајковски од СЦМ-Велес во бр 31 застапени се авторите: Тоде Блажевски (МК), Марко Стојановиќ (СРБ), Сабахудин Мурановиќ Муран(БИХ),

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Велес, 6 јули 2020 () – Стрип центарот на Македонија – Велес објави стрип книги за „Кирил и Методиј“, за „Скендер Бег“ и сликовницата за деца „Лили и Вили“, како и два нови броја – 31 и 32  на списанието „Стрип креатор“. Како што информира Томе Трајковски од СЦМ-Велес во бр 31 застапени се авторите: Тоде Блажевски (МК), Марко Стојановиќ (СРБ), Сабахудин

Неуморна издавачка дејност на македонскиот Стрип центар

Неуморна издавачка дејност на македонскиот Стрип центар

Стрип центарот на Македонија со сед i ште во Велес ,освен неодамна споменатите,публикуваше нови стрип изданија Изјава Томе Трајков, програм координатор…” ·         Списанието „Стрип креатор” секако има најголем континуитет и  ги дочека своите 31 и 32 број .Морам да повторам дека тоа е  единственото постојано стрип издание кај нас,оваа ревија има посебно