притисни ентер »

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво

Намален e прометот во македонската индустрија

Намален e прометот во македонската индустрија

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво има раст од 5,6 отсто во споредба со 2018 година. Прометот во индустријата на домашниот пазар, во декември 2019 година пораснал за 7,5 отсто во споредба со ноември, а во периодот јануари − декември 2019 година во споредба со

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво

Намален прометот во индустријата за 1,2 отсто

Намален прометот во индустријата за 1,2 отсто

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има пад од 5,1 отсто. Прометот во индустријата има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво има раст од 5,6 отсто

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември

Како работеше македонската индустрија во 2019 година

Како работеше македонската индустрија во 2019 година

Одличен почеток на годината, со раст од 12%, 7,3% и 7,5% во првите три месеци респективно, но забавување на динамиката и пад во последните два месеци од 2,1% и 5,9%, беше карактеристично лани за индустриското производство во земјава. Одличен почеток на годината, со раст од 12%, 7,3% и 7,5% во првите три месеци респективно, но забавување на динамиката

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

– Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември

Намален прометот во индустријата

Намален прометот во индустријата

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има  пад од 5,1 отсто. Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември

Намален вкупниот промет во индустријата

Намален вкупниот промет во индустријата

Вкупниот промет во индустријата во декември лани е намален за 1,2 отсто во однос на декември 2018 година, а на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување од 6,7 отсто, додека на странските пазари има пад од 5,1 отсто. Вкупниот промет во индустријата лани во декември има пад од 20,4 отсто во споредба со ноември 2019 година, а на годишно ниво