притисни ентер »

ФОТО: Радост за посетителите на Зоолошката - Се поднови со два нови члена

ФОТО: Радост за посетителите на Зоолошката - Се поднови со два нови члена

Скопската зоолошка се збогати со два нови члена. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Ќе бидат вистинска радост за посетителите.

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО Пристигнаа новите другарчиња во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија

Зебрите Јанош и Јашари стигнаа во скопската Зоолошка

Зебрите Јанош и Јашари стигнаа во скопската Зоолошка

Две зебри денеска стигнаа во скопската Зоолошка градина. Двете зебри, мажјаци се стари една година. Јанош е донација од зоолошката во Словенија, а Јашари од Чешка. „Зебрите веднаш се прилагодија на условите и скопските температури и се зближија со Зоо негувателите кои ќе се грижат за нив. Првите 20 дена ќе бидат во карантин, а потоа ќе може да ги видат

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа новите другарчиња во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените

Зебрите Јанош и Јашари нови членови на ЗОО Скопје (ФОТО)

Зебрите Јанош и Јашари нови членови на ЗОО Скопје (ФОТО)

Скопската Зоолошка градина денеска се поднови со нови членови. Имено новите животни се зебри мажјаци кои се викаат Јанош и Јашари. – Зебрите веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените – соопштија од ЗОО Скопје. Зебрите доаѓаат од Чешка и Словенија, стари се околу година

Скопската зоолошка доби нови животни

Скопската зоолошка доби нови животни

Пристигнаа новите другарчиња во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените

Јанош и Јашари се новите станари на Зоолошка градина

Јанош и Јашари се новите станари на Зоолошка градина

Пристигнаа Зебрите од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Стари се околу година дена, а првите 20 денови ќе бидат во карантин. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените , информираат од ЗОО-Скопје.