притисни ентер »

(ФОТО) БАДЕМИТЕ СЕ ЗДРАВИ ЗА ОРГАНИЗМОТ: Ако ги јадете секој ден на вашето тело ќе му се случат овие 4. позитивни промени!

(ФОТО) БАДЕМИТЕ СЕ ЗДРАВИ ЗА ОРГАНИЗМОТ: Ако ги јадете секој ден на вашето тело ќе му се случат овие 4. позитивни промени!

Можеби звучи како претерување, но јадењето бадеми во некои случаи може буквално да ви го спаси животот. Студијата на Американското здружение за срце откри дека премалку внесување јатки може да ја зголемат можноста за развој на срцеви заболувања. Сепак, спречувањето на срцеви заболувања не е единственото нешто каде што, на пример,бадемите можат да помогнат