притисни ентер »

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

ФУТУРАМА , Тренди Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција 4 минути 1 1 Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари (околу 16,9 милијарди евра) во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари (околу 16,9 милијарди евра) во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за… Текстот Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција е превземен од USB.mk . The post Саудиска Арабија

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари (околу 16,9 милијарди евра) во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за вештачка интелигенција за привлекување инвеститори, како дел од амбициозниот план на саудискиот престолонаследник Мохамед бин Салман,

Арапски пресврт кон вештачка интелегенција “тежок” 20 милијарди долари

Арапски пресврт кон вештачка интелегенција “тежок” 20 милијарди долари

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари (околу 16,9 милијарди евра) во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври започна стратегија за вештачка интелигенција за привлекување инвеститори, како дел од амбициозниот план на саудискиот престолонаследник Мохамед бин Салман,

Лидерите на Г-20 расправаат за решавање на економските последици од пандемијата

Лидерите на Г-20 расправаат за решавање на економските последици од пандемијата

Домаќин на дводневниот самит е Саудиска Арабија, актуелен претседател на блокот. Поради ограничувања на патувањата и здравствените мерки за претпазливост во Ријад, официјалните лица нема лично да се соберат на првиот самит на Г-20 на арапско тло. „Самитот Г-20 ќе се обиде да ја зајакне меѓународната соработка за поддршка на глобалното економско закрепнување

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција дo 2030 година. Најголемата економија во арапскиот свет во октомври стартуваше стратегија за вештачка интелигенција за да привлече инвеститори во рамките на амбициозниот план на саудискиот престолонаследник Мухамед Бин Салмaн, „Vision 2030″, за ублажување на зависноста на

Саудиска Арабија ќе вложи 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе вложи 20 милијарди долари во вештачка интелигенција

Саудиска Арабија ќе инвестира 20 милијарди долари во вештачка интелигенција до 2030 година, соопштија тамошните власти. Најголемата економија во арапскиот свет започна стратегија за вештачка интелигенција во октомври, со цел да привлече инвеститори во рамките на амбициозниот план на саудискиот престолонаследник Мохамед бин Салман „Визија 2030“ за ублажување