притисни ентер »

Платите во културата за јули ќе се пресметуваат според коефициентите утврдени во колективниот договор

Платите во културата за јули ќе се пресметуваат според коефициентите утврдени во колективниот договор

Kоефициентите за платите што се регулираат со колективниот договор во културата почнуваат да се применуваат од овој месец. Ова беше договорено на денешниот состанок помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура, Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура, Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ. Колективниот договор за културата беше

Почнува да се применува колективниот договор во културата

Почнува да се применува колективниот договор во културата

Платите во културата за јули ќе се пресметуваат согласно коефициентите утврдени во Колективниот договор, договорено е меѓу синдикатот и преставниците на власта. На средба меѓу претставници од Синдикатот на култура, премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили и заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, е договорено членот

Колективниот договор во културата почнува да се применува од овој месец

Колективниот договор во културата почнува да се применува од овој месец

Kоефициентите за платите што се регулираат со колективниот договор во културата почнуваат да се применуваат од овој месец. Ова беше договорено на денешниот состанок помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура, Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура, Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ. Колективниот договор за културата беше

Почнува да се применува колективниот договор во културата

Почнува да се применува колективниот договор во културата

Платите во културата за јули ќе се пресметуваат согласно коефициентите утврдени во Колективниот договор, договорено е меѓу синдикатот и преставниците на власта. На средба меѓу претставници од Синдикатот на култура, премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили и заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, е договорено членот

Од 1 јули почнува да се применува колективниот договор во културата

Од 1 јули почнува да се применува колективниот договор во културата

На средбата одржана помеѓу техничкиот премиер Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ беше договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година, соопштија од Министерството за култура. Колективниот

Колективниот договор во културата почнува да се применува од овој месец

Колективниот договор во културата почнува да се применува од овој месец

Kоефициентите за платите што се регулираат со колективниот договор во културата почнуваат да се применуваат од овој месец. Ова беше договорено на денешниот состанок помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура, Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура, Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ. Колективниот договор за културата беше

Од 1 јули почнува да се применува колективниот договор во културата

Од 1 јули почнува да се применува колективниот договор во културата

На средбата одржана помеѓу техничкиот премиер Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ беше договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година, соопштија од Министерството за култура. Колективниот

Колективниот договор во културата почнува со примена од јули

Колективниот договор во културата почнува со примена од јули

Платите во културата за јули ќе се пресметуваат согласно коефициентите утврдени во Колективниот договор. На средбата одржана меѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски и претставници од Синдикатот на култура е договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите

Колективниот договор во културата почнува со примена од јули

Колективниот договор во културата почнува со примена од јули

На средбата одржана меѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски и претставници од Синдикатот на култура е договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година. Колективниот договор за културата е склучен

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

Платите во културата за јули ќе се пресметуваат согласно коефициентите утврдени во Колективниот договор. На средбата одржана меѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски и претставници од Синдикатот на култура е договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите

Колективниот договор во културата почнува со примена од јули

Колективниот договор во културата почнува со примена од јули

Скопје, 6 јули 2020 () – Платите во културата за јули ќе се пресметуваат согласно коефициентите утврдени во Колективниот договор. На средбата одржана меѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски и претставници од Синдикатот на култура е договорено, членот од Колективниот договор

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

На средбата одржана помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ беше договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година. Колективниот договор за културата е склучен на 30

Колективниот договор во културата ќе се применува од овој месец

Колективниот договор во културата ќе се применува од овој месец

На средбата одржана помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ беше договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година. Колективниот договор за културата е склучен на 30

Почнува со примена колективниот договор во културата

Почнува со примена колективниот договор во културата

На средбата одржана меѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски и претставници од Синдикатот на култура е договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година. Колективниот договор за културата е склучен

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

На средбата одржана помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ беше договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година. Колективниот договор за културата е склучен на 30