притисни ентер »

Пристигнува iPad Pro со поддршка за 5G mmWave спектар

Пристигнува iPad Pro со поддршка за 5G mmWave спектар

Интернет страницата Digitimes претстави извештај од кој е видливо дека Apple ја подготвува следната генерација на iPad со поддршка за 5G mmWave фреквенциски спектар. Во споменатиот извештај се наведува дека тајванската компанија Advanced Seminconductor Engineering ќе биде задолжена за испорака на технологии за 5G антени, кои ќе се вградуваат во новите

Пристигнува iPad Pro со поддршка за 5G mmWave спектар

Пристигнува iPad Pro со поддршка за 5G mmWave спектар

Интернет страницата Digitimes претстави извештај од кој е видливо дека Apple ја подготвува следната генерација на iPad со поддршка за 5G mmWave фреквенциски спектар. Во споменатиот извештај се наведува дека тајванската компанија Advanced Seminconductor Engineering ќе биде задолжена за испорака на технологии за 5G антени, кои ќе се вградуваат во новите

Huawei продаде повеќе 5G уреди од Samsung во 2019 година!

Huawei продаде повеќе 5G уреди од Samsung во 2019 година!

Huawei постигна уште еден рекорд во смартфон продажбата, овој пат подобар и од оној на Samsung.... Huawei најави дека има продадено 6.9 милиони 5G уреди во периодот од јануари до декември, 2019 година. Овие бројки ја ставаат компанијата на првото место во однос на продажбата на ваквите уреди. Ривалот на Huawei, Samsung, неодамна најави дека има продадено

5G поддршка и флексибилност на телефонот? Експертите го најавуваат iPhone 12

5G поддршка и флексибилност на телефонот? Експертите го најавуваат iPhone 12

Се очекува дека IPhone 12 ќе биде објавен во септември, а ако се верува на експертите, се чини дека ќе биде најнапредниот досега. Експертите велат дека новиот производ на компанијата Apple може да има неколку нови карактеристики, од кои најзначајна е поддршката за 5G мрежата. „Очекуваме следниот модел да биде објавен во септември. Дефинитивно ќе има

Минг-Чи Куо: Сите iPhone модели со 5G ќе пристигнат оваа година

Минг-Чи Куо: Сите iPhone модели со 5G ќе пристигнат оваа година

Доверливиот аналитичар за екосистемот на Apple, Минг-Чи Куо објави извештај во кој предвидува дека компанијата од Купертино ќе претстави четири iPhone уреди со 5G поддршка, како и дека ќе продаде голем број овие уреди. Претходно се појавија информации дека Apple најпрвин ќе ги објави sub-6GHz моделите и ќе ги одложи mmWave телефоните за 2021. година

Минг-Чи Куо: Сите iPhone модели со 5G ќе пристигнат оваа година

Минг-Чи Куо: Сите iPhone модели со 5G ќе пристигнат оваа година

Доверливиот аналитичар за екосистемот на Apple, Минг-Чи Куо објави извештај во кој предвидува дека компанијата од Купертино ќе претстави четири iPhone уреди со 5G поддршка, како и дека ќе продаде голем број овие уреди. Претходно се појавија информации дека Apple најпрвин ќе ги објави sub-6GHz моделите и ќе ги одложи mmWave телефоните за 2021. година