притисни ентер »

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки развој (прв циклус). Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат безмалку 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки развој (прв циклус). Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат безмалку 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки развој (прв циклус). Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат безмалку 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на повикот за прилагодување од последиците од пандемијата

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки развој (прв циклус). Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат безмалку 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони

ФИТР: 123 компании во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување против Ковид- 19

ФИТР: 123 компании во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување против Ковид- 19

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки развој (прв циклус). Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат безмалку 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19

Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат безмалку 139 милиони денари. На повикот кој беше отворен од 29.05 до 03.07.2020 година , аплицираа вкупно 166 компании. Од овие 123 компании, 74 аплицираат по првпат во Фондот, 17% аплицираат по втор или повеќе пати без претходно

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против Ковид-19

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против Ковид-19

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19

Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони денари. Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

Скопје, 14 август 2020 () – Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР

ФИТР: 123 домашни компании се во финална фаза на повикот за брзо прилагодување во борбата со Ковид-19

ФИТР: 123 домашни компании се во финална фаза на повикот за брзо прилагодување во борбата со Ковид-19

Од вкупно 166 апликации, 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки развој во првиот циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19 – во подготовка е следен повик за иста ваква поддршка

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19 – во подготовка е следен повик за иста ваква поддршка

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19 – во подготовка е следен повик за иста ваква поддршка Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

ФИТР: 123 домашни компании во финална фаза на Повикот за брзо прилагодување против КОВИД-19, се подготвува следен повик

Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од КОВИД-19 на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), прв циклус. Овие компании планираат инвестиции од 237 милиони денари, од кои 97 милиони денари се нивен влог, додека од ФИТР побаруваат скоро 139 милиони

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за борба против Ковид 19

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за борба против Ковид 19

ФИТР: 123 домашни компании влегоа во финална фаза на јавниот повик за брзо прилагодување во борба против Ковид 19 – во подготовка е следен повик за иста ваква поддршка Вкупно 123 домашни компании продолжуваат во фазата на финална селекција во рамките на Јавниот повик за брзо прилагодување од последиците од Ковид 19 на Фондот за иновации и технолошки