притисни ентер »

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Царината во последните две години има преземено повеќе мерки за олеснување на трговијата и царинската постапка. Од 1 јуни годинава почна примената на системот за бесхартиено работење, 40 отсто од царинските постапки се вршат преку овластените економски оператори, а наскоро ќе почне и проект со Светска банка за едношалтерски систем. Ова го посочи директорот

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола за превенција од свинска чума

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола за превенција од свинска чума

Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината

Танасоски: Царината има засилени контроли поради свинската чума

Танасоски: Царината има засилени контроли поради свинската чума

Сите институциите што учествуваат во граничните контроли добија насоки, каде најголемата одговорност ја има преземено Агенцијата за храна и ветеринарство. Ние ги спроведуваме сите насоки кои ги добиваме од Агенцијата - рече Танасоски. Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината треба да биде поагилна и построга особено на патниците од Бугарија. – Царината во однос на свинската чума има засилени контроли и тоа е согаласно одлуката

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Царината во последните две години има преземено повеќе мерки за олеснување на трговијата и царинската постапка. Од 1 јуни годинава почна примената на системот за бесхартиено работење, 40 отсто од царинските постапки се вршат преку овластените економски оператори, а наскоро ќе почне и проект со Светска банка за едношалтерски систем. Ова го посочи директорот

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Царината во последните две години има преземено повеќе мерки за олеснување на трговијата и царинската постапка. Од 1 јуни годинава почна примената на системот за бесхартиено работење, 40 отсто од царинските постапки се вршат преку овластените економски оператори, а наскоро ќе почне и проект со Светска банка за едношалтерски систем. Ова го посочи директорот

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците. Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Модернизирано царинско работење за олеснета трговија и елиминирање на корупција

Царината во последните две години има преземено повеќе мерки за олеснување на трговијата и царинската постапка. Од 1 јуни годинава почна примената на системот за бесхартиено работење, 40 отсто од царинските постапки се вршат преку овластените економски оператори, а наскоро ќе почне и проект со Светска банка за едношалтерски систем. Ова го посочи директорот

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти директорот на Царинската управа, Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Танасоски: На граничните премини се врши засилена контрола согласно препораките од АХВ

Царинската управа врши засилени контроли на граничните премини согласно препораките од Агенцијата за храна и ветеринарство за првенција од свинската чума. Ова го соопшти директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски на прес-конференција во Сојузот на стопански комори одговорајќи на новинарско прашање за забелешките од стопанствениците дека Царината