притисни ентер »

Во Русија пронајдени заби на ајкула стари 300 милиони години

Во Русија пронајдени заби на ајкула стари 300 милиони години

Во рускиот Палеонтолошки институт „Орлов” пристигна фрагмент од заб на предок праисториска ајкула од фамилијата Helicoprionidae. Староста на наодот е околу 300 милиони години. Овој уникатен наод беше пронајден летово од експедиција на „Флотилата на пловечки универзитети“ во рудникот за варовник на границата на Саратовската и Волгоградската област кај