притисни ентер »

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај денеска им изјави на новинарите дека одлуката е одговор на однесувањето на официјален Белград

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај денеска им изјави на новинарите дека одлуката е одговор на однесувањето на официјален Белград

Харадинај го советува Тачи да размисли дали треба да го продолжи дијалогот со Србија

Харадинај го советува Тачи да размисли дали треба да го продолжи дијалогот со Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај смета дека претседателот Хашим Тачи „би било добро да размисли“ дали треба да продолжат преговорите со Србија, се додека, како што рече, агендата на неговата држава зависи од расположението на другата страна, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај по денешната седница на Министерскиот совет за евроинтеграции

Хрватска се противи на промената на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска се противи на промената на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа ќе придонесе за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Зери“. Тоа може само да отвори нови прашања и нема да доведе до решение на постојните, вели таа. На прашањето за

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина. Харадинај денеска им изјави на новинарите дека одлуката е одговор на однесувањето на официјален Белград кон косовската државност. – Не ја

Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа ќе придонесе за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Зери“. Тоа може само да отвори нови прашања и нема да доведе до решение на постојните, вели таа. На прашањето за

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај денеска им изјави на новинарите

Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа ќе придонесе за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Зери“. Тоа може само да отвори нови прашања и нема да доведе до решение на постојните, вели таа. На прашањето за

Харадинај го советува Тачи да размисли дали треба да го продолжи дијалогот со Србија

Харадинај го советува Тачи да размисли дали треба да го продолжи дијалогот со Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај смета дека претседателот Хашим Тачи „би било добро да размисли“ дали треба да продолжат преговорите со Србија, се додека, како што рече, агендата на неговата држава зависи од расположението на другата страна, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај по денешната седница на Министерскиот совет за евроинтеграции

Харадинај: Тачи да размисли дали треба да продолжи дијалогот со Србија

Харадинај: Тачи да размисли дали треба да продолжи дијалогот со Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај смета дека претседателот Хашим Тачи „би било добро да размисли“ дали треба да продолжат преговорите со Србија, се додека, како што рече, агендата на неговата држава зависи од расположението на другата страна, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај по денешната седница на Министерскиот совет за евроинтеграции

loading...
Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа ќе придонесе за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Зери“. Тоа може само да отвори нови прашања и нема да доведе до решение на постојните, вели таа. На прашањето за

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај денеска им изјави на новинарите дека одлуката е одговор на однесувањето на официјален Белград

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа би придонело за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Џери“. Таа, како што јави дописникот на МИА од Приштина, смета дека нешто такво може само да отвори нови прашања

Харадинај го советува Тачи да размисли дали треба да го продолжи дијалогот со Србија

Харадинај го советува Тачи да размисли дали треба да го продолжи дијалогот со Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај смета дека претседателот Хашим Тачи „би било добро да размисли“ дали треба да продолжат преговорите со Србија, се додека, како што рече, агендата на неговата држава зависи од расположението на другата страна, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај по денешната седница на Министерскиот совет за евроинтеграции

Харадинај: Царините за српските производи може уште повеќе да се зголемат

Харадинај: Царините за српските производи може уште повеќе да се зголемат

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај денеска им изјави на новинарите дека одлуката е одговор на однесувањето на официјален Белград

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа би придонело за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Џери“. Таа, како што јави дописникот на МИА од Приштина, смета дека нешто такво може само да отвори нови прашања

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Харадинај: Таксите за српските производи може уште да се зголемуваат

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај порача денеска дека, и покрај критиките од Европската унија, Владата нема да ја повлече одлуката за зголемување на таксите за увоз на производи од Србија и Босна и Херцеговина, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај денеска им изјави на новинарите дека одлуката е одговор на однесувањето на официјален Белград

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа би придонело за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Џери“. Таа, како што јави дописникот на МИА од Приштина, смета дека нешто такво може само да отвори нови прашања

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа би придонело за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Џери“. Таа, како што јави дописникот на МИА од Приштина, смета дека нешто такво може само да отвори нови прашања

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границите меѓу Косово и Србија Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа би придонело за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Џери“. Таа, како што јави дописникот на МИА од Приштина,