притисни ентер »

Постојаната поставка во Даут пашин амам достапна во виртуелна тура

Постојаната поставка во Даут пашин амам достапна во виртуелна тура

Националната галерија на Северна Македонија објави виртуелна варијанта на својата постојана поставка, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам. Галеријата ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата поради ширењето на коронавирусот. Виртуелната варијанта е достапна преку VR платформата https://my.matterport

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на својата публика од различни професионални и возрасни групи, тимот на Националната галерија почна да нуди и

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Северна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од галерискиот

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата, НГ се движи од галерискиот простор кон виртуелниот. „Покрај оваа

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од галерискиот

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Националната галерија ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата и се движи од галерискиот простор кон виртуелниот. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата https://my.matterport.com/show/

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на својата публика од различни професионални и возрасни групи, тимот на Националната галерија почна да нуди и

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Изложби и проекти на Националната галерија ќе бидат достапни на интернет

Националната галерија ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата и се движи од галерискиот простор кон виртуелниот. Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата https://my.matterport.com/show/

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

– Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата . Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија, НГ се движи од