притисни ентер »

Супермагнетна олуја на Земјата во наредните 10 часа: Еве како ќе влијае на здравјето на луѓето

Супермагнетна олуја на Земјата во наредните 10 часа: Еве како ќе влијае на здравјето на луѓето

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна олуја на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната олуја во последните две години. “Ако ја споредиме со настаните од претходните години, овој настан е многу важен. Во последните две години ова

Се очекува супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа

Се очекува супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната бура во последните две години. “Ако ја споредиме со настаните од претходните години, овој настан е многу важен. Во последните две години ова

Се очекува супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа

Се очекува супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната бура во последните две години. “Ако ја споредиме со настаните од претходните години, овој настан е многу важен. Во последните две години ова

Уште една магнетна бура ја погоди Земјата

Уште една магнетна бура ја погоди Земјата

Најголемата магнетна бура во последните 2 години вчера ја погоди Земјата. Можноста за срцеви напади и мозочни удари се зголемува токму за време на геомагнетните нарушувања. Според научниците, ова се должи на активноста на Сонцето. Дел од научната јавност вели дека оваа магнетна бура не е најсилната која ја подила Земјата, затоа што истата е на третото

Супермагнетна олуја на Земјата во наредните 10 часа: Еве како ќе влијае на здравјето на луѓето

Супермагнетна олуја на Земјата во наредните 10 часа: Еве како ќе влијае на здравјето на луѓето

Научниците пренеле дека Сонцето предизвикало супермагнетна олуја на Земјата, која ќе трае околу 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае на хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната олуја во последните две години. "Ако ја споредиме со настаните од претходните години, овој настан е многу важен. Во последните две години ова

Супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа - научниците откриваат како ќе влијае врз човечкото здравје

Супермагнетна бура на Земјата во наредните 10 часа - научниците откриваат како ќе влијае врз човечкото здравје

Научниците пренесуваат дека Сонцето штотуку предизвикало супермагнетна бура на Земјата, која ќе трае 10 часа. Оваа појава може негативно да влијае врз хронично болните, но и на здравите, а станува збор за најмоќната бура во последните година-две. -Ако ја споредиме со случувањата од претходните години, ова случување е многу важно. Во последните две