притисни ентер »

Опасните деца на КГБ: Три моќни тајни служби родени во добата на Студената војна

Опасните деца на КГБ: Три моќни тајни служби родени во добата на Студената војна

Во годините на Студената војна тие биле одлично организирани и немилосрдни тајни служби, а во матичните земји сеќавањата на нив и денес ја замрзнува крвта во вените. Штази Тајната служба на Источна Германија позната под името Штази беше една од најефикасните не само во Источниот блок, ами и во светот. Со над 38.000 тајни агенти во Западна Европа и