притисни ентер »

С. Македонија заслужува веднаш да почне преговори со ЕУ, порача Макрон од средбата со Заев

С. Македонија заслужува веднаш да почне преговори со ЕУ, порача Макрон од средбата со Заев

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите без одложување, му порача вечерва францускиот претседател Емануел Макрон на премиерот Зоран Заев за време на заедничката изјава пред Елисејската палата во Париз. Како што јави дописникот на МИА, Макрон изрази задоволството што го пречекува премиерот Заев првпат во Париз, со кој потоа имаа работна вечера,

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите со ЕУ без одлагање, му кажа Макрон на Заев

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите со ЕУ без одлагање, му кажа Макрон на Заев

Францускиот претседател Емануел Макрон кажа дека Македонија заслужува да ги започне преговорите со ЕУ без одлагање, откако направи важни реформи во последните четири години, на заедничката прес-конференција со македонскиот премиер Зоран Заев во Елисејската палата во Париз. „Ја донесовме одлуката да отвориме преговори за членство со вашата држава во

С. Македонија заслужува веднаш да почне преговори со ЕУ, порача Макрон од средбата со Заев

С. Македонија заслужува веднаш да почне преговори со ЕУ, порача Макрон од средбата со Заев

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите без одложување, му порача вечерва францускиот претседател Емануел Макрон на премиерот Зоран Заев за време на заедничката изјава пред Елисејската палата во Париз. Како што јави дописникот на МИА, Макрон изрази задоволството што го пречекува премиерот Заев првпат во Париз, со кој потоа имаа работна вечера,

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон

Макрон подготвен да помогне за балансиран компромис со Бугарија

Макрон подготвен да помогне за балансиран компромис со Бугарија

С. Македонија заслужува да ги отпочне неодложно преговорите со ЕУ. Франција ќе биде внимателен и добронамерен партнер, порача Макрон пред работната вечера со Заев. „Северна Македонија има аспирации за членство во ЕУ и Франција ве поддржува на тој пат“, му порача францускиот претседател Емануел Макрон на македонскиот премиер Зоран Заев пред Елисејската

„Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западен Балкан“

„Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западен Балкан“

„Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западен Балкан“ Премиерот Заев денеска од Париз порача дека е инспириран што добиваме толкава силна поддршка од Франција за евроинтеграциите на Македонија. „Силно верувам дека Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западниот Балкан. За нас е многу важно што Франција го поддржува

Макрон подготвен да помогне за компромис со Бугарија

Макрон подготвен да помогне за компромис со Бугарија

С. Македонија заслужува да ги отпочне неодложно преговорите со ЕУ. Франција ќе биде внимателен и добронамерен партнер, порача Макрон пред работната вечера со Заев. „Северна Македонија има аспирации за членство во ЕУ и Франција ве поддржува на тој пат“, му порача францускиот претседател Емануел Макрон на македонскиот премиер Зоран Заев пред Елисејската

Заев на ФБ : Вечерва имаме историски важна работна посета во Париз

Заев на ФБ : Вечерва имаме историски важна работна посета во Париз

Инспириран од една негова изјава пред студентите во Сорбона во која порача дека во Европа лежи нашиот идентитет и дека Европа ни дава иднина, силно верувам, дека Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западниот Балкан. За нас е многу важно што Франција го поддржува процесот на интеграција на Македонија во ЕУ, со јасно поставени стандарди

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите со ЕУ без одлагање, му кажа Макрон на Заев

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите со ЕУ без одлагање, му кажа Макрон на Заев

Францускиот претседател Емануел Макрон кажа дека Македонија заслужува да ги започне преговорите во ЕУ без одлагање, откако направи важни реформи во последните четири години, за заедничката прес-конференција со македонскиот премиер Зоран Заев во Елисејската палата во Париз. „Ја донесовме одлуката да отвориме преговори за членство со вашата држава во

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

(Видео) Макрон: Заслужувате да ги почнете преговорите со ЕУ

Претседателот на Владата Зоран Заев денеска во Париз се сретна со францускиот претседател Емануел Макрон. Посредбата тие одржаа заедничка прес-конференција, на која меѓудругото францускиот претседател истакна дека Македонија заслужува да ги почне преговорите за членство со ЕУ. „Тука сум да помогнам за да се изнајде решение со Бугарија“ додаде Макрон

Еве што изјави Макрон за преговорите на нашата држава со ЕУ

Еве што изјави Макрон за преговорите на нашата држава со ЕУ

Вашата земја заслужува да ги почне преговорите без одложување, му порача вечерва францускиот претседател Емануел Макрон на премиерот Зоран Заев за време на заедничката изјава пред Елисејската палата во Париз. Како што јави дописникот на МИА, Макрон изрази задоволството што го пречекува премиерот Заев првпат во Париз, со кој потоа имаа работна вечера,

Заев: Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западниот Балкан

Заев: Франција може да биде мотор на проширувањето на ЕУ со Западниот Балкан

Премиерот Зоран Заев денес е во посета на францускиот претседател Емануел Макрон. По средбата се одржа заедничка прес конференција на која францускиот претседател порача дека Македонија заслужува да ги почне преговорите без одложување. Премиерот Заев по средбата истакна дека ова е историска средба со лидерот на Франција, која, според него може да биде