притисни ентер »

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Консултантската фирма „Рамбол“ одби да учествува во завршувањето на „Северен тек-2“ поради опасност од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен“, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден повеќе од 70 милијарди дански круни. Гасоводот Северен тек-2, со капацитет од 55 милијарди кубни метри гас,

Уште една компанија го напушти руско-европскиот гасовод „Северен тек 2“ поради страв од американски санкции

Уште една компанија го напушти руско-европскиот гасовод „Северен тек 2“ поради страв од американски санкции

Консултантската фирма „Рамбол“ соопшти дека го запира своето учество во финалната фаза од изградбата на гасоводот „Северен тек-2“, поради ризикот од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен“, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден повеќе од 70 милијарди дански круни. Гасоводот Северен тек-2,

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Консултантската фирма „Рамбол“ одби да учествува во завршувањето на „Северен тек-2“ поради опасност од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен“, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден повеќе од 70 милијарди дански круни. Гасоводот Северен тек-2, со капацитет од 55 милијарди кубни метри гас,

Уште една компанија го напушти руско-европскиот гасовод „Северен тек 2“ поради страв од американски санкции

Уште една компанија го напушти руско-европскиот гасовод „Северен тек 2“ поради страв од американски санкции

Консултантската фирма „Рамбол“ соопшти дека го запира своето учество во финалната фаза од изградбата на гасоводот „Северен тек-2“, поради ризикот од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен“, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден повеќе од 70 милијарди дански круни. Гасоводот Северен тек-2,

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Консултантската фирма „Рамбол“ одби да учествува во завршувањето на „Северен тек-2“ поради опасност од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен“, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден повеќе од 70 милијарди дански круни. Гасоводот Северен тек-2, со капацитет од 55 милијарди кубни метри гас,

Стравувајќи од санкции од САД: Уште една компанија го напушти „Северен тек 2“

Стравувајќи од санкции од САД: Уште една компанија го напушти „Северен тек 2“

Консултантската фирма „Рамбол” одби да учествува во завршувањето на „Северен тек 2″ поради опасност од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен”, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден над 70 милијарди дански круни . Гасоводот „Северен тек 2“, со капацитет од 55 милијарди кубни метри гас,

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Уште една компанија го напушти Северен тек-2

Консултантската фирма „Рамбол” одби да учествува во завршувањето на „Северен тек-2″ поради опасност од санкции од САД. Според данскиот весник „Политикен”, компанијата стана жртва на конфликтот околу скапиот гасовод од Русија до Германија вреден повеќе од 70 милијарди дански круни. Гасоводот Северен тек-2, со капацитет од 55 милијарди кубни метри гас,

„Гасна војна“ за европскиот пазар

„Гасна војна“ за европскиот пазар

Некои опсервации за состојбите со гасот како енергент во Европа за 2021 година Уште на самиот почеток на годината, пазарот на гас во Европа почна да се соочува со сериозни турбуленции, со најава за тешка и беспоштедна борба меѓу најголемите производители и извозници што ја дистрибуираат својата „стока“ до европските купувачи. Битката е веќе почната