притисни ентер »

Дачиќ: Сега е добар момент за придвижување во решавањето на прашањето на Косово

Дачиќ: Сега е добар момент за придвижување во решавањето на прашањето на Косово

Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ оцени денес дека сега е погоден момент на меѓународен план да се направи придвижување во решавањето на прашањето на Косово бидејќи, како што кажа, прашање е како ќе се одвива ситуацијата во САД по следните претседателски избори. Тој кажа дека треба да се искористи ова време за постигнување договор

Дачиќ: Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за безбедност и просперитет

Дачиќ: Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за безбедност и просперитет

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. „Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за безбедноста и просперитетот, да уживаат целосни

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за безбедноста и просперитетот, да уживаат целосни граѓански и политички права, кои како што тој ги оцени “одамна не се случај”. “Нашето историско и културно наследство мора да биде максимално заштитено, а државниот имот и имотот на нашите граѓани да се

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ - Разграничувањето предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ - Разграничувањето предуслов за стабилни односи со Албанците

Разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, изјави министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ. Но сепак тој додава дека тоа не е магично стапче, ниту пак е целосно решение. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ: Разграничувањето на Косово и Метохија е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето на Косово и Метохија е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Дачиќ: Разграничувањето е предуслов за стабилни односи со Албанците

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, оцени дека разграничувањето на Косово и Метохија е еден од предусловите за трајно стабилните односи меѓу Србите и Албанците, но додаде и дека ова не е магично стапче ,”ниту е тоа целосно решение”. Дачиќ за неделното издание на Блиц рече дека Србите во Косово мора да имаат долгорочни гаранции за