притисни ентер »

Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

ФУТУРАМА , Тренди Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО) 2 минути 0 0 Меѓународната вселенска станица (ISS/МВС) ќе добие нова лабораторија што ќе ја однесе руската ракета Proton-M на 400 километри над Земјата. Ракетата беше лансирана од космодромот Бајконур во Казахстан. Proton-M го носи рускиот

Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

Меѓународната вселенска станица (ISS/МВС) ќе добие нова лабораторија што ќе ја однесе руската ракета Proton-M на 400 километри над Земјата. Ракетата беше лансирана од космодромот Бајконур во Казахстан. Proton-M го носи рускиот модул „Наука“, кој требаше да биде лансиран во вселената во 2007 година, но лансирањето беше одложувано неколкупати поради

Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО)

Меѓународната вселенска станица (ISS/МВС) ќе добие нова лабораторија што ќе ја однесе руската ракета Proton-M на 400 километри над Земјата. Ракетата беше лансирана од космодромот Бајконур во Казахстан. Proton-M го… Текстот Ракетата „Протон-М” ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Ракетата

Ракетата „Протон-М" ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица

Ракетата „Протон-М" ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица

Ракетата треба да биде лансирана од космодромот Бајконур во Казахстан. Протон-М носи рускиот модул „Наука", кој требаше да биде лансиран во вселената во 2007 година, но лансирањето неколку пати беше одложувано поради одредени проблеми. Мисијата треба да трае вкупно осум дена. „Наука" е повеќенаменски модул, но првенствено е наменет за истражување.

Ракетата „Протон-М" ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица

Ракетата „Протон-М" ќе достави нова лабораторија на Меѓународната вселенска станица

Меѓународната вселенска станица (ИСС) ќе добие нова лабораторија која денеска ќе ја донесе руската ракета „Протон-М" до станицата која е 400 километри над Земјата. Ракетата треба да биде лансирана од космодромот Бајконур во Казахстан. Протон-М носи рускиот модул „Наука", кој требаше да биде лансиран во вселената во 2007 година, но лансирањето неколку