притисни ентер »

Колегите со солзи се простија од Неда Арнериќ (ВИДЕО)

Колегите со солзи се простија од Неда Арнериќ (ВИДЕО)

Комеморацијата започна со минута молчење, по што беа прочитани телеграмите од Лордан Зафрановиќ, Мира Бањац, Горан Паскаљевиќ и Друштвото на хрватските режисери , пренесува Курир. „Три одлични филмски sвезди неодамна не напуштија, драгите Милена Дравиќ, Душица Жегарац и олицетворението на животот и љубовта - нашата Неда. “, напиша Зафрановиќ во телеграмата

“Неда е убавина и може да се виде во секој убав ден“: Комеморација по повод см*та на Неда Арнериќ ги собра филмските ѕвезди

“Неда е убавина и може да се виде во секој убав ден“: Комеморација по повод см*та на Неда Арнериќ ги собра филмските ѕвезди

За животот и кариерата на глумицата нејзини колеги и членови на семејството зборувале во Југословенската кинотека. На комеморативниот собир се собрал голем број славни српски глумци Во првите редови се нашле колегите на Неда: Феџа Стојановиќ, Рада Ѓурчин, Елизабета Ѓорѓевска, Бранко Цвејиќ, Милица Краљ.. а во публиката бил и нејзиниот прв сопруг режисерот

“Неда е убавина и може да се виде во секој убав ден“: Комеморација по повод см*та на Неда Арнериќ ги собра филмските ѕвезди

“Неда е убавина и може да се виде во секој убав ден“: Комеморација по повод см*та на Неда Арнериќ ги собра филмските ѕвезди

За животот и кариерата на глумицата нејзини колеги и членови на семејството зборувале во Југословенската кинотека. На комеморативниот собир се собрал голем број славни српски глумци Во првите редови се нашле колегите на Неда: Феџа Стојановиќ, Рада Ѓурчин, Елизабета Ѓорѓевска, Бранко Цвејиќ, Милица Краљ.. а во публиката бил и нејзиниот прв сопруг режисерот

Комеморација за Неда Арнериќ: Беше најдобра сценска мајка, лавица!

Комеморација за Неда Арнериќ: Беше најдобра сценска мајка, лавица!

Во југословенската кинотека се одржа комеморација за Неда Арнериќ која ненадејно почина пред една седмица. Многу нејзини колеги, пријатели беа присутни на комеморацијата, секој со различни спомени за Арнериќ. „Ја истурка оваа година со голем труд, учеше многу нови содржини и нов јазик. Чекаше да дојде 10-ти јануари кога твојот сакан Миле правеше голема

„Замина олицетворението на животот и љубовта“ - колеги и пријателите се збогуваат од Неда Арнериќ

„Замина олицетворението на животот и љубовта“ - колеги и пријателите се збогуваат од Неда Арнериќ

Српската актерка Неда Арнериќ почина на 67. години, а пријателите и колегите од неа се збогувале на комеморацијата во Југословенската кинотека. На комеморативниот собир од 12 часот во Југословенската кинотека после говорот почитувачите на ликот и делото на Арнериќ можеа да го погледнат филмот „Проколнати сме, Ирина“, кој беше снимен во 1973 година

Колегите и пријателите засекогаш се простија од Неда Арнериќ

Колегите и пријателите засекогаш се простија од Неда Арнериќ

Актерката Неда Арнериќ почина на 67-годишна возраст, а пријателите и колегите се збогуваа со неа на комеморацијата одржана во  во Југословенската кинотека. На комеморативниот собир во 12 часот по говорот, почитувачите на ликот и делото на Неда беа во можност да го погледнат филмот „Ние сме проколнати, Ирина“, кој беше снимен во 1973 година. Собирот

Сите плачеа и гледаа во нејзината слика: Одржана комеморација за Неда

Сите плачеа и гледаа во нејзината слика: Одржана комеморација за Неда

Денеска во Белград, во Југословенската кинотека, се одржа комеморација во чест на починатата актерка Неда Арнериќ. Во салата биле присутни голем број познати актерски имиња од балканската сцена, познаници, пријатели, сите оние кои на еден или друг начин биле блиски со легендата на југословенскиот и српскиот филм. Неколку колеги одржаа и почесни говори,

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Градоначалникот на Белград, Зоран Радојичиќ, го даде своето одобрение да се постави урната на познатата српска актерка Неда Арнериќ во Алејата на заслужни граѓани. – Градот Белград ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена – рече градоначалникот.

Недa Арнериќ ќе биде кремирана

Недa Арнериќ ќе биде кремирана

Српската глумица Неда Арнериќ ќе биде кремирана, а урната со пепелта ќе биде поставена во Алејата на заслужни граѓани во Белград. Ова го соопшти градоначалникот на Белград, проф. д-р Зоран Радојичиќ. „Градот ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена“,

Недa Арнериќ ќе биде кремирана

Недa Арнериќ ќе биде кремирана

Српската глумица Неда Арнериќ ќе биде кремирана, а урната со пепелта ќе биде поставена во Алејата на заслужни граѓани во Белград. Ова го соопшти градоначалникот на Белград, проф. д-р Зоран Радојичиќ. „Градот ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена“,

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Градоначалникот на Белград, проф. д-р Зоран Радојичиќ, го даде своето одобрение да се постави урната на познатата српска актерка Неда Арнериќ во Алејата на заслужни граѓани. „Градот Белград ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена“, рече градоначалникот

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Градоначалникот на Белград, проф. д-р Зоран Радојичиќ, го даде своето одобрение да се постави урната на познатата српска актерка Неда Арнериќ во Алејата на заслужни граѓани. „Градот Белград ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена“, рече градоначалникот

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Недa Арнериќ ќе почива во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Градоначалникот на Белград, проф. д-р Зоран Радојичиќ, го даде своето одобрение да се постави урната на познатата српска актерка Неда Арнериќ во Алејата на заслужни граѓани. „Градот Белград ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена“, рече градоначалникот

Недa Арнериќ ќе биде погребана во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Недa Арнериќ ќе биде погребана во Алејата на заслужни граѓани во Белград

Градоначалникот на Белград, проф. д-р Зоран Радојичиќ, го даде своето одобрение да се постави урната на познатата српска актерка Неда Арнериќ во Алејата на заслужни граѓани. „Градот Белград ѝ оддава почит на Неда Арнериќ, нашата голема актерка која во својата кариера оствари значајни улоги и на домашната, но и на меѓународната сцена“, рече градоначалникот