МИТОВИ ИЛИ ИСТОРИЈА: Сите знаете за нив, но дали навистина постоеле?

Секој од нас е воодушевен од некои приказни од античко време, без разлика дали се вистинити или плод на нечија имагинација. Знаеме дека повеќето од овие приказни се измислени, односно митови, но за некои „историски“ фигури сè уште не сме сигурни дали навистина постоеле. Loading... 5 митови за животните во кои најголемиот дел од луѓето веруваат Сите