притисни ентер »

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

“Разговорот беше коректен и добар и нема да има санкции, изјави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ во Белград, по состанокот со директорот во Стејт департментот задолжен за санкции со Русија, Томас Зарзецки. Според Дачиќ, Зарзецки бил задоволен од тоа што му го кажале, додавајќи дека „Србија сака отворени односи и нема што да крие“

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

“Разговорот беше коректен и добар и нема да има санкции, изјави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ во Белград, по состанокот со директорот во Стејт департментот задолжен за санкции со Русија, Томас Зарзецки. Според Дачиќ, Зарзецки бил задоволен од тоа што му го кажале, додавајќи дека „Србија сака отворени односи и нема што да крие“,

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

“Разговорот беше коректен и добар и нема да има санкции, изјави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ во Белград, по состанокот со директорот во Стејт департментот задолжен за санкции со Русија, Томас Зарзецки. Според Дачиќ, Зарзецки бил задоволен од тоа што му го кажале, додавајќи дека „Србија сака отворени односи и нема што да крие“,

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

Шефот на српската дипломатија оцени дека е во прашање редовна мисија на Зарзецки. Разговорот беше коректен и добар и нема да има санкции, изјави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ во Белград, по состанокот со директорот во Стејт департментот задолжен за санкции со Русија, Томас Зарзецки. Според Дачиќ, Зарзецки бил задоволен од тоа што

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

Дачиќ: Разговорот со Зарзецки беше добар, нема да има санкции

“Разговорот беше коректен и добар и нема да има санкции, изјави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ во Белград, по состанокот со директорот во Стејт департментот задолжен за санкции со Русија, Томас Зарзецки. Според Дачиќ, Зарзецки бил задоволен од тоа што му го кажале, додавајќи дека „Србија сака отворени односи и нема што да крие”,

Руското оружје за Србија го „вознемири“ Вашингтон

Руското оружје за Србија го „вознемири“ Вашингтон

Доколку САД воведат некаков вид санкции кон Србија, можно е тие да не бидат насочени кон државата, туку да бидат персонални и насочени кон некои лица што се вклучени во синџирот на набавка на оружје Заканите со санкции поради соработка со воената индустрија на Руската Федерација претставуваат политички притисок од САД врз Србија за таа да се дистанцира

Вашингтон ја предупредува Србија поради руското оружје

Вашингтон ја предупредува Србија поради руското оружје

Американската администрација е загрижена поради руското оружје кое веќе подолго време пристигнува во Србија. Но, по презентацијата на системот С-400 во Белград, загриженоста може да премине во закана Можноста Србија да продолжи да се снабдува со руско оружје, и особено со ракетниот систем С-400 го вклучува алармот во Вашингтон. Портпарол на Стејт Департментот

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ вчера најави дека во Белград доаѓа директорот во американскиот Стејт департмент задолжен за примена на санкции кон Русија и за земјите кои ги кршат тие санкции. Српскиот министер изјави дека „официјалниот претставник, Томас Зарзецки, ќе има разговори во Министерството за надворешни работи, како и во министерствата

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Вучиќ: Ќе ги решиме несогласувањата со САД поради руското оружје

Српскиот претседател Александар Вучиќ синоќа од Женева порача дека граѓаните на Србија не треба да бидат загрижени поради можните санкции од САД, за кои се зборува во јавноста поради купувањето руско оружје. Вучиќ истакна дека ќе ги реши евентуалните несогласувања со американските партнери. – Кога САД носат одлука за санкции, а не ги донесуваат лесно,

Вучиќ: Србија не сака да биде “Бамби за колење”

Вучиќ: Србија не сака да биде “Бамби за колење”

Србија само купува дефанзивно оружје, нема да купи оружје што може да ја стави земјата под санкции, рече српскиот претседател Александар Вучиќ, посочувајќи дека Србија нема намера да напаѓа никого, но не сака да биде „Бамби за колење“. -Србија се вооружува бидејќи Србија е слободна земја. Мала земја од сите страни е опкружена со земји-членки на НАТО

Дачиќ: Во Србија доаѓа американски функционер задолжен за примена на санкции за Русија

Дачиќ: Во Србија доаѓа американски функционер задолжен за примена на санкции за Русија

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека во Белград доаѓа директорот во американскиот Стејт департмент задолжен за примена на санкции кон Русија и за земјите кои ги кршат тие санкции. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Дачиќ изјави дека „официјалниот претставник, Томас Зарзецки, ќе има разговори во Министерството за надворешни

Дачиќ: Во Србија доаѓа американски функционер задолжен за примена на санкции за Русија

Дачиќ: Во Србија доаѓа американски функционер задолжен за примена на санкции за Русија

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека во Белград доаѓа директорот во американскиот Стејт департмент задолжен за примена на санкции кон Русија и за земјите кои ги кршат тие санкции. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Дачиќ изјави дека „официјалниот претставник, Томас Зарзецки, ќе има разговори во Министерството за надворешни

Дачиќ: Во Србија доаѓа американски функционер задолжен за примена на санкции за Русија

Дачиќ: Во Србија доаѓа американски функционер задолжен за примена на санкции за Русија

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека во Белград доаѓа директорот во американскиот Стејт департмент задолжен за примена на санкции кон Русија и за земјите кои ги кршат тие санкции. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Дачиќ изјави дека „официјалниот претставник, Томас Зарзецки, ќе има разговори во Министерството за надворешни