притисни ентер »

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириската опсерваторија за човекови права, владините сили поддржани од руски борци се судрија со опозициските групи на неколку фронтови

Најголемото крвопролевање: За 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Најголемото крвопролевање: За 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Најголемото крвопролевање: За 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириската опсерваторија за човекови права, владините сили поддржани

Најголемо крвопролевање: За 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Најголемо крвопролевање: За 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Минатиот септември, Турција и Русија се согласија да го претворат Идлиб во зона за деескалација, каде што акти на агресија беа експлицитно забранети. Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик

KPBOПРОЛEBAЊЕ ВО СИPИJA:  За 48 чacа 96 зaгинaти во cyдиpите меѓу опозициckите cили и влaдинaта вojcка

KPBOПРОЛEBAЊЕ ВО СИPИJA: За 48 чacа 96 зaгинaти во cyдиpите меѓу опозициckите cили и влaдинaта вojcка

Во последните 48 часа во северозападната сириcka пpoвинција Идлиб загинaa најмалку 96 лица во cyдирите меѓу опозициските cили и влaдината вojcка на Башар ал Асад, јави туpcкиот вecник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириckата опcepваторија за човекови права, влaдинитe cили поддржани од pycки бoрци се cyдрија со опозициските гpyпи на неколку фронтови

KPBOПРОЛEBAЊЕ ВО СИPИJA: Во Сириja за 48 чacа 96 зaгинaти

KPBOПРОЛEBAЊЕ ВО СИPИJA: Во Сириja за 48 чacа 96 зaгинaти

Во последните 48 часа во северозападната сириcka пpoвинција Идлиб загинaa најмалку 96 лица во cyдирите меѓу опозициските cили и влaдината вojcка на Башар ал Асад, јави туpcкиот вecник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириckата опcepваторија за човекови права, влaдинитe cили поддржани од pycки бoрци се cyдрија со опозициските гpyпи на неколку фронтови

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириската опсерваторија за човекови права, владините сили поддржани од руски борци се судрија со опозициските групи на неколку фронтови

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириската опсерваторија за човекови права, владините сили поддржани од руски борци се судрија со опозициските групи на неколку фронтови

Големо крвопролевање во Сирија: Bо последните 48 часа загинале околу 100 лица

Големо крвопролевање во Сирија: Bо последните 48 часа загинале околу 100 лица

Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириската опсерваторија за човекови права, владините сили поддржани од руски борци се судрија со опозициските групи на неколку фронтови

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во Сирија загинаа над 100 лица

Во последните 48 часа во северозападната сириска провинција Идлиб загинаа најмалку 96 лица во судирите меѓу опозициските сили и владината војска на Башар ал Асад, јави турскиот весник на англиски јазик Дејли Сабах. Според сириската опсерваторија за човекови права, владините сили поддржани од руски борци се судрија со опозициските групи на неколку фронтови

Во воздушен напад на пазар на Сирија убиени 10 лица

Во воздушен напад на пазар на Сирија убиени 10 лица

Најмалку 10 цивили загинаа, а 13 се повредени во воздушениот напад на пазар во област контролирана од бунтовниците во провинцијата Идлиб, соопштија опозициски активисти. Сириската опсерваторија за човекови права, со седиште во Лондон, информира дека во нападот на пазарот во Марет ал Нуман загинале 10 цивили. „Белите шлемови“ објавија и фотографии на

Во воздушен напад на пазар во Сирија убиени 10 лица

Во воздушен напад на пазар во Сирија убиени 10 лица

Најмалку 10 цивили загинаа, а 13 се повредени во воздушениот напад на пазар во област контролирана од бунтовниците во провинцијата Идлиб, соопштија опозициски активисти. Сириската опсерваторија за човекови права, со седиште во Лондон, информира дека во нападот на пазарот во Марет ал Нуман загинале 10 цивили. „Белите шлемови“ објавија и фотографии на

Убиени над 15 цивили во руско-сириски воздушни напади

Убиени над 15 цивили во руско-сириски воздушни напади

Најмалку 15 сириски цивили загинале за време на воздушните напади од сириски и руски авиони во северозападната провинција Идлиб во Сирија, соопшти Сириската опсерваторија за човекови права, со седиште во Велика Британија. Опсерваторијата соопшти дека 13 луѓе загинале кога при воздушните напади бил погоден јавен пазар во областа Маарет ал Нумаан во

Сирија: Воздушен напад на пазар – убиени 10 лица

Сирија: Воздушен напад на пазар – убиени 10 лица

Опозициските активисти известуваат дека најмалку 10 цивили загинале, а 13 се повредени по воздушениот напад на пазарот во областа контролирана од бунтовниците во провинцијата Идлиб. Сириската опсерваторија за човекови права, со седиште во Лондон, информира дека во нападот на пазарот во Марет ал Нуман загинале 10 цивили. „Белите шлемови“ објавија и

Во воздушен напад на пазар на Сирија убиени најмалку 20 лица

Во воздушен напад на пазар на Сирија убиени најмалку 20 лица

Најмалку 20 цивили загинаа, а 13 се повредени во воздушениот напад на пазар во област контролирана од бунтовниците во провинцијата Идлиб, соопштија опозициски активисти. Сириската опсерваторија за човекови права, со седиште во Лондон, информира дека во нападот на пазарот во Марет ал Нуман загинале 10 цивили. „Белите шлемови” објавија и фотографии на

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Околу 96 луѓе се убиени во северозападниот дел на Сирија во судирите во последните 48 часа, соопшти Сириската опсерваторија за човекови права. Како што соопшти организацијата со седиште во Лондон сириските заедно со руските безбедносни сили се судрија со бунтовниците на неколку фронтови во Идлиб, југоисточна Сирија. Тоа е најголем број жртви откако

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Околу 96 луѓе се убиени во северозападниот дел на Сирија во судирите во последните 48 часа, соопшти Сириската опсерваторија за човекови права. Како што соопшти организацијата со седиште во Лондон сириските заедно со руските безбедносни сили се судрија со бунтовниците на неколку фронтови во Идлиб, југоисточна Сирија. Тоа е најголем број жртви откако

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија Околу 96 луѓе се убиени во северозападниот дел на Сирија во судирите во последните 48 часа, соопшти Сириската опсерваторија за човекови права. Како што соопшти организацијата со седиште во Лондон сириските заедно со руските безбедносни сили се судрија со бунтовниците на неколку фронтови во Идлиб, југоисточна

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Над 90 загинати во судири во северозападна Сирија

Околу 96 луѓе се убиени во северозападниот дел на Сирија во судирите во последните 48 часа, соопшти Сириската опсерваторија за човекови права. Како што соопшти организацијата со седиште во Лондон сириските заедно со руските безбедносни сили се судрија со бунтовниците на неколку фронтови во Идлиб, југоисточна Сирија. Тоа е најголем број жртви откако