Коков палец, таков маж: Неговите раце откриваат каков е во киреветот, а малите прсти се клучни!

Рацете на мажот укажуваат на неговиот карактер и однесување во љубовта Хироманите предупредуваат дека во комбинација со палецот е доста важно да се обрне внимание и на малиот прст, венериниот брег, но и на глемината и обликот на дланката во однос на остатокот на телото. Така, на пример многу големи дланки значи дека личноста многу размислува и тешко