притисни ентер »

Погледнете колку изнесува нормалната телесна температура

Погледнете колку изнесува нормалната телесна температура

Во денови кога за зголемена температура се зборува како за еден од главните симптоми на коронавирус, добро е да се знае колкава е нормалната телесна температура. Од 1851 година за нормална телесна температура се смета 37 степени Целзиусови која ја установил Крал Вундерлих, „татко на клиничката термометрија“. Меѓутоа, гемранскиот доктор исти така воочил

Колку изнесува нормалната телесна температура - лекарите дадоа одговор

Колку изнесува нормалната телесна температура - лекарите дадоа одговор

Во денови кога за зголемена температура се зборува како за еден од главните симптоми на коронавирус, добро е да се знае колкава е нормалната телесна температура. Од 1851 година за нормална телесна температура се смета 37 степени Целзиусови која ја установил Крал Вундерлих, „татко на клиничката термометрија“. Меѓутоа, гемранскиот доктор исти така воочил