притисни ентер »

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, домаќин и организатор на 6. Меѓународна балканска изложба „Мост“, вечер ќе отвори изложба на академските сликари Фатон Кријезиу, Али Синани и Шабан Олан. Изложбата „Мост“ посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, домаќин и организатор на 6. Меѓународна балканска изложба „Мост“, вечер ќе отвори изложба на академските сликари Фатон Кријезиу, Али Синани и Шабан Олан. Изложбата „Мост“ посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на

Mеѓународна ликовна изложба „Мост" во Ресен

Mеѓународна ликовна изложба „Мост" во Ресен

Изложбата „Мост" посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на изложбата во ресенскиот Сарај. Ќе биде отворена вечер во 19 часот во изложбениот салон на Домот на културата „Драги Тозија” во Ресен./МИА

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, домаќин и организатор на 6. Меѓународна балканска изложба „Мост“, вечер ќе отвори изложба на академските сликари Фатон Кријезиу, Али Синани и Шабан Олан. Изложбата „Мост“ посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, домаќин и организатор на 6. Меѓународна балканска изложба „Мост“, вечер ќе отвори изложба на академските сликари Фатон Кријезиу, Али Синани и Шабан Олан. Изложбата „Мост“ посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Mеѓународна ликовна изложба „Мост“ во Ресен

Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, домаќин и организатор на 6. Меѓународна балканска изложба „Мост“, вечер ќе отвори изложба на академските сликари Фатон Кријезиу, Али Синани и Шабан Олан. Изложбата „Мост“ посочува на патувањата низ различни хоризонти и спојување во една точка, најавуваат организаторите во пресрет на свеченото отворање на

Домовите на култура од Ресен и Кавадарци ќе ја прошируваат соработката

Домовите на култура од Ресен и Кавадарци ќе ја прошируваат соработката

Во рамките на интензивната соработка меѓу Домот на културата „Драги Тозија“ од Ресен со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ од Кавадарци, синоќа во Ресен беше одиграна театарската претстава „Од кол на кол“. Пред тамошната публика настапија актерите Диме Боцев, Валентина Ѓорѓиева, Ребека Малиминовска, Диме Коцевски, Видан Станоев и други кои беа поздравени

Соработка меѓу Домовите на култура од Ресен и Кавадарци

Соработка меѓу Домовите на култура од Ресен и Кавадарци

Во рамките на интензивната соработка меѓу Домот на културата „Драги Тозија“ од Ресен со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ од Кавадарци, синоќа во Ресен беше одиграна театарската претстава „Од кол на кол“. Пред тамошната публика настапија актерите Диме Боцев, Валентина Ѓорѓиева, Ребека Малиминовска, Диме Коцевски, Видан Станоев и други кои беа поздравени