притисни ентер »

„Apple“ ќе плати 113 милиони долари за успорување на постарите модели на „iPhone“

„Apple“ ќе плати 113 милиони долари за успорување на постарите модели на „iPhone“

„Apple“ се согласи да плати милиони долари во 34 држави поради контроверзната практика на успорување на старите „iphone-и“ со намера да им го продолжи векот на траење на батериите. Американскиот гигант ќе плати 113 милиони долари за државите кои иницираа истраги против компанијата. Овој проблем на забавување на уредите ги налути корисниците на “Apple“

Apple ќе плати 113 милиони долари за намерно забавување на старите телефони

Apple ќе плати 113 милиони долари за намерно забавување на старите телефони

Apple ќе им исплати 113 милиони долари согласно спогодбата со оштетените корисници, поради обвинувањата дека намерно ги забавила постарите модели на iPhone.. Милиони луѓе од дури 33 држави во САД биле погодени од овој проблем и тие тврдат дека компанијата Apple го сторила тоа намерно, со цел да ги принуди корисниците постојано да купуваат нови уреди

Apple ќе плати 113 милиони долари поради забавување на постарите iPhone уреди

Apple ќе плати 113 милиони долари поради забавување на постарите iPhone уреди

МОБИЛНИ , Тренди Apple ќе плати 113 милиони долари поради забавување на постарите iPhone уреди 5 минути 1 1 Apple се согласи да плати отштета од 113 милиони американски долари за аферата „batterygate“, во која намерно ги забавуваше старите модели на iPhone со надградба на софтверот. Корисниците на тие уреди поднесоа тужба против Apple, а во тужбата

Apple ќе плати 113 милиони долари поради забавување на постарите iPhone уреди

Apple ќе плати 113 милиони долари поради забавување на постарите iPhone уреди

Apple се согласи да плати отштета од 113 милиони американски долари за аферата „batterygate“, во која намерно ги забавуваше старите модели на iPhone со надградба на софтверот. Корисниците на тие уреди поднесоа тужба против Apple, а во тужбата се наведува дека на овој начин се обиделе да ги принудат корисниците да купуваат нови модели. Обидот на Apple

Apple плаќа 113 милиони долари оштета за аферата со батериите

Apple плаќа 113 милиони долари оштета за аферата со батериите

Apple одлучи да попушти и да плати дополнителна оштета поради својата пракса за забавување на постарите модели на iPhone . Во 2017 година, корисниците забележаа дека смартфоните одеднаш им станаа побавни после инсталацијата на новиот оперативен систем. Apple се оправдуваше дека намерно ги забавуваат телефони, со цел да се намали оптеретувањето на батеријата,

Apple ќе плати уште стотина милиони долари за аферата Batterygate

Apple ќе плати уште стотина милиони долари за аферата Batterygate

Apple во нова судска постапка во САД се согласил да плати уште 115 милиони долари оштета за аферата Batterygate која ќе биде поделена меѓу корисниците и тимовите на адвокати. Причината за спогодбата е аферата со софтверското ограничување на капацитет на батеријата и перформансите со софтверските надградби на iOs во периодот од 2014 до 2106 година.