притисни ентер »

Третина од првачињата во Центар со деформитети

Третина од првачињата во Центар со деформитети

Дури 30,04 проценти од првачињата на територијата на општина Центар имаат неправилно држење или деформитети. Овие поразувачки резултати произлегуваат од неодамна спроведените „Дијагностички и прегледи (скрининг) на ‘рбетниот столб и на долните екстремитеи кај децата ученици од прво одделение во сите основни училишта, во организација на Општина Центар

Третина од првачињата во Центар со деформитети

Третина од првачињата во Центар со деформитети

Дури 30,04 проценти од првачињата на територијата на општина Центар имаат неправилно држење или деформитети. Овие поразувачки резултати произлегуваат од неодамна спроведените „Дијагностички и прегледи (скрининг) на ‘рбетниот столб и на долните екстремитеи кај децата ученици од прво одделение во сите основни училишта, во организација на Општина Центар

Поразувачки резултати, 30 насто од првачињата се со искривен ‘рбет

Поразувачки резултати, 30 насто од првачињата се со искривен ‘рбет

Во организација на Општина Центар, во сите основни училишта на нејзината територија се спроведе “Дијагностички и превентивни прегледи (скрининг) на ‘рбетниот столб и на долните екстремитети кај децата ученици од I одделение. ,,Резултатите се поразувачки, дури 30,04% од првачињата во нашата општина имаат неправилно држење или деформитети. Според стручните