притисни ентер »

Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектили“

Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектили“

Сеул, 16 август 2019 (МИА) – Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања,

Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Сеул, 16 август 2019 (МИА) – Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања,

Северна Кореја повторно лансираше две ракети кои паднаа во море

Северна Кореја повторно лансираше две ракети кои паднаа во море

Северна Кореја повторно истрела две балистички ракети со краток дострел кон источниот брег на земјата, соопштија официјални лица на Сеул, со што продолжија тестирањата на оружје, кои доаѓаат во време на замрзнатите нуклеарни разговори со Вашингтон и продолжувањето на воените вежби на САД и Јужна Кореја, коишто го разлутија Пјонгјанг. Ова е шести пат

Северна Кореја повторно лансираше две ракети кои паднаа во море

Северна Кореја повторно лансираше две ракети кои паднаа во море

Северна Кореја повторно истрела две балистички ракети со краток дострел кон источниот брег на земјата, соопштија официјални лица на Сеул, со што продолжија тестирањата на оружје, кои доаѓаат во време на замрзнатите нуклеарни разговори со Вашингтон и продолжувањето на воените вежби на САД и Јужна Кореја, коишто го разлутија Пјонгјанг. Ова е шести пат

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Северна Кореја истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања, се наведува во соопштението од војската

Севернокорејските ракетни тестирања на радарот на САД и Јужна Кореја

Севернокорејските ракетни тестирања на радарот на САД и Јужна Кореја

Северна Кореја повторно истрела две балистички ракети со краток дострел кон источниот брег на земјата, соопштија официјални лица на Сеул, со што продолжија тестирањата на оружје. Овие тестови доаѓаат во време на замрзнати нуклеарни разговори со Вашингтон и продолжувањето на воените вежби на САД и Јужна Кореја, коишто го разлутија Пјонгјанг. Ова е шести

Пјогјанг повторно лансирал ракети!

Пјогјанг повторно лансирал ракети!

Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања – се наведува во соопштението од војската на Јужна Кореја. Тоа е шесто лансирање на проектили од крајот на јули. Според севернокорејскиот

Северна Кореја испука неидентификувани проектили и ги прогласи разговорите со Југот за „завршени“

Северна Кореја испука неидентификувани проектили и ги прогласи разговорите со Југот за „завршени“

Северна Кореја денеска лансираше најмалку два неидентификувани проектили во морето, според војската на Јужна Кореја. Пјонгјанг го нарече претседателот на Јужна Кореја „дрзок“ и додаде дека меѓукорејските разговори се завршени. Северот се побуни против заедничките воени вежби спроведени од Јужна Кореја и САД, кои почнаа минатата недела. Пјонгјанг ги

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања, се наведува во соопштението

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПОВТОРНО ЛАНСИРАШЕ РАКЕТИ: Шести ракетен тест за еден месец

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПОВТОРНО ЛАНСИРАШЕ РАКЕТИ: Шести ракетен тест за еден месец

Северна Кореја направи две лансирања на непозната ракета во источниот брег на земјата, јави новинската агенција Јонхап, повикувајќи се на Комитетот за началник на канцеларијата на Јужна Кореја. Комитетот соопшти дека ракетите летале 230 километри со брзина од 6,1 mAh. Според агенцијата, лансирањето било изведено од провинцијата Кангун, крај источниот

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања, се наведува во соопштението

Северна Кореја лансирале два нови „непознати проектили“

Северна Кореја лансирале два нови „непознати проектили“

Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон. Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили” кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања, се наведува во соопштението

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два непознати проектила

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два непознати проектила

Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања – се наведува во соопштението

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила”

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила”

Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили” кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања, се наведува во соопштението

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Сеул: Северна Кореја повторно лансира два „непознати проектила“

Северна Кореја денеска истрела два „непознати проектили“ кои паднаа во море, соопшти јужнокорејската армија. Проектилите биле истрелани од околината на Тонгчон во покраината Кангвон, југоисточниот дел на Северна Кореја и паднале во Источно или во Јапонско Море. – Армијата ја следи ситуацијата и евентуални други лансирања, се наведува во соопштението