притисни ентер »

Им кажувате на децата кога излегуваат во сабота навечер дека после дружба, јадење и пиење треба да си го соберат ѓубрето?

Им кажувате на децата кога излегуваат во сабота навечер дека после дружба, јадење и пиење треба да си го соберат ѓубрето?

Скопје редовно е „украсено“ со гнасни слики на расфрлано ѓубре. Иако секојдневно се зборува за овој проблем од различни аспекти, многу е важно да се промени погледот на перцепција на екологијата и грижата за сопствената средина, уште од најрана возраст кај децата, но уште повеќе и кај младите. Последен кој алармираше на овој проблем, а акцентот го