притисни ентер »

Недоразбирања меѓу техничките министри за состојбите во социјалата

Недоразбирања меѓу техничките министри за состојбите во социјалата

Министрите и дополнителните заменици од техничката Влада продолжуваат со меѓусебни обвинувања за ефикасноста на институциите со кои раководат. Министерката за труд и социјална политика по посетата во Специјалниот завод во Демир Капија реагира за нехумани услови во кои престојуваат тамошните штитеници. Вели дека во домот нема доволно негуватели кои

Мизрахи обвинува за не хумани услови во заводот во Демир Капија, Шкријељ бара да биде конструктивна

Мизрахи обвинува за не хумани услови во заводот во Демир Капија, Шкријељ бара да биде конструктивна

Embedded video for Мизрахи обвинува за не хумани услови во заводот во Демир Капија, Шкријељ бара да биде конструктивна Техничката министерка за труд ис оцијлана политика Рашела Мизрахи, по посетата на специјалниот завод  Демир Капија обивни дека штитениците таму се сместени во нехумани услови. Немаат никаква нега ниту доволен број на негуватели. Мизрахи

Шкријељ: Граѓаните да се безгрижни, тие ни се на прво место, нема да дозволиме поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Шкријељ: Граѓаните да се безгрижни, тие ни се на прво место, нема да дозволиме поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Влада на Република Северна Македонија повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните да бидат жртви на меѓупартиски препукувања

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните да бидат жртви на меѓупартиски препукувања

Функционирањето на институциите мора да биде приоритет, нема да дозволиме граѓаните да бидат жртви на меѓупартиски препукувања. Сите реформски процеси, сите права од областа на социјалната заштита, социјалната сигурност на стари лица ќе продолжат да се исплаќаат редовно согласно воспоставената динамика, изјави денеска на прес-конференција дополнителната

Мизрахи со критики до СДСМ за болницата во Демир Капија

Мизрахи со критики до СДСМ за болницата во Демир Капија

Соработка до изборите, наместо партиски препукувања. Ваков повик упати дополнителната заменик министерка за труд и социјала Санела Шкријељ до техничката министерка Рашела Мизрахи. Мизрахи денеска беше во посета на Специјалниот завод во Демир Капија. Од таму изјави дека условите се нехумани и нечовечни, а штитениците и вработените се препуштени сами

Мизрахи го посети Специјалниот завод- Демир Капија

Мизрахи го посети Специјалниот завод- Демир Капија

Овие услови се нехумани, нечовечни, изјави министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи при посетата на Специјалниот завод- Демир Капија. Рече дека ќе се заложи состојбата во Заводот да се промени, а штитениците да ја добијат потребната грижа и нега. Од најавените поправки на Специјалниот завод можеме да најдеме обоени ѕидови, додека инсталацијата

Шкријељ: Сите права ќе се исплаќаат редовно

Шкријељ: Сите права ќе се исплаќаат редовно

Дополнителната заменик- министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ изјави дека нема да се дозволи граѓаните да бидат жртви на меѓупартиските несогласувања во овој период. Тоа што ресорот има нова министерка и нова заменичка нема на никој начин да влијае и негативно да се одрази врз сите реформски процеси кои веќе се почнати во министерството,

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Владата повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка Влада е врвен приоритет на

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Владата повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка Влада е врвен приоритет на

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Владата повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка Влада е врвен приоритет на

Предизборните препукувања нема да ги остават граѓаните без нивните права

Предизборните препукувања нема да ги остават граѓаните без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Владата повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка Влада е врвен приоритет на

(ВИДЕО) Шкријељ: Нема да дозволиме поради предизборни препукувања, граѓаните да останат без нивните права

(ВИДЕО) Шкријељ: Нема да дозволиме поради предизборни препукувања, граѓаните да останат без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Влада на Република Северна Македонија повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните да бидат жртви на меѓупартиски препукувања

Шкријељ: Нема да дозволиме граѓаните да бидат жртви на меѓупартиски препукувања

Оцени дека социјалната реформа што ја спроведе и ја започна тимот на Министерството пред две и пол години е фактички е една од најуспешните политики на оваа влада и бројките сами за себе зборуваат за тоа. Функционирањето на институциите мора да биде приоритет, нема да дозволиме граѓаните да бидат жртви на меѓупартиски препукувања. Сите реформски процеси,

Шкријељ:Очекувам уште 1000 стечајци да го остварат правото за надоместок

Шкријељ:Очекувам уште 1000 стечајци да го остварат правото за надоместок

Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка Влада е врвен приоритет на Владата и не дозволиво е граѓаните да бидат жртви на меѓупартиските препукувања и манипулации во овој предизборен период, бидејќи тоа не е одлика на прогресивните влади. „Министерството за труд и социјална политика, со техничката Влада доби

Министерката Мизрахи по посетата на Заводот - Демир Kапија: Ова е чист ужас

Министерката Мизрахи по посетата на Заводот - Демир Kапија: Ова е чист ужас

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи ја посети Јавната установа Специјален завод -Демир Капија. Целта на посетата беше да утврди и на лице место да се увери и да види во какви услови престојуваат штитениците на Заводот. Од средба и разговорот со вработените, како што информираат од МТСП, министерката Мизрахи беше информирана за

Шкријељ: Никој нема да им ги ускрати правата на граѓаните, ниту смее да ги користи за предизборни манипулации

Шкријељ: Никој нема да им ги ускрати правата на граѓаните, ниту смее да ги користи за предизборни манипулации

81 Споделувања Share Tweet Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Влада на Република Северна Македонија повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време

Мизрахи по посетата на Заводот во Демир Kапија: Ова е чист ужас

Мизрахи по посетата на Заводот во Демир Kапија: Ова е чист ужас

Тоа значи еден неговател секој ден се грижел за шест корисници. Мисијата е невозможна. На еден корисник треба да има еден неговател - посочи Мизрахи, која претходно работела и во Министерството за здравство. Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи ја посети Јавната установа Специјален завод – Демир Капија. Целта на посетата беше да

Шкријељ: Граѓаните нема поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Шкријељ: Граѓаните нема поради предизборни препукувања да останат без нивните права

Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ денеска на прес-конференција во Влада повика на конструктивност и соработка со техничката министерка од ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, во интерес на граѓаните. Шкријељ рече дека функционирањето на институциите во време на предизборие и техничка Влада е врвен приоритет на Владата