притисни ентер »

ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

ЕВН традиционално ја поддржува манифестацијата „Денови на електротехниката“ што се одржуваат во просториите на СЕТУ „ Михајло Пупин“ од Скопје. Над 100 ученици од 30 основни училишта од Скопје ќе се дружат и натпреваруваат со знаењата од областа на техничките науки. Управителот на Електродистрибуција, Харалд Дамарер на отворањето на Деновите на електротехниката

МОН и ЕВН ќе соработуваат за промоција на средното стручно образование

МОН и ЕВН ќе соработуваат за промоција на средното стручно образование

Соработка и активности за промоција на средното стручно образование со цел подобри практични вештини и способности на учениците што ќе им помогнат да бидат конкурентни на пазарот на труд, најавија денеска министерот за образование и наука Арбер Адеми и директорот на електроенергетската компанија ЕВН Македонија Штефан Петер. Адеми и Петер потпишаа меморандум

Денови на електротехниката 2019

Денови на електротехниката 2019

Е ВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки ЕВН традиционално ја поддржува манифестацијата „Денови на електротехниката“ коja се одржуваат во просториите на СЕТУ „ Михајло Пупин“ од Скопје. Над 100 ученици од 30 основни училишта од Скопје ќе се дружат и натпреваруваат со знаењата од областа на техничките науки. Љубовта кон

Денови на електротехниката 2019: ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

Денови на електротехниката 2019: ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

ЕВН традиционално ја поддржува манифестацијата „Денови на електротехниката“ коja се одржуваат во просториите на СЕТУ „ Михајло Пупин“ од Скопје. Над 100 ученици од 30 основни училишта од Скопје ќе се дружат и натпреваруваат со знаењата од областа на техничките науки. Љубовта кон техничките науки се креира уште во детството, затоа нашата цел е да се

ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

ЕВН традиционално ја поддржува манифестацијата „Денови на електротехниката” што се одржуваат во просториите на СЕТУ „ Михајло Пупин” од Скопје. Над 100 ученици од 30 основни училишта од Скопје ќе се дружат и натпреваруваат со знаењата од областа на техничките науки. Управителот на Електродистрибуција, Харалд Дамарер на отворањето на Деновите на електротехниката

Соработка на МОН и ЕВН за промоција на средното стручно образование

Соработка на МОН и ЕВН за промоција на средното стручно образование

Соработка и активности за промоција на средното стручно образование со цел подобри практични вештини и способности на учениците што ќе им помогнат да бидат конкурентни на пазарот на труд, најавија денеска министерот за образование и наука Арбер Адеми и директорот на електроенергетската компанија ЕВН Македонија Штефан Петер. Адеми и Петер потпишаа меморандум

ЕВН Македонија главен промотор на дуалното образование

ЕВН Македонија главен промотор на дуалното образование

ЕВН Македонија први почнаа да го спроведуваат концептот на дуално образование во партнерство со средното техничко училиште Михајло Пупин во Скопје, а од новата учебна година таква соработка почнуваат и со средното училиште во Гостивар каде исто така се воведува тој концепт со една паралелка. Соработка и активности за промоција на средното стручно образование

ЕВН и МОН ќе го унапредуваат средното стручно бразование

ЕВН и МОН ќе го унапредуваат средното стручно бразование

Министерството за образование и ЕВН Македонија потпишаа меморандум за соработка. Тој ја унапредува соработката за изградба на подобар образовен систем, промовирајќи средно стручно образование. Меморандумот исто така содржи заеднички активности, семинари и конференции. Претседателот на Управниот одбор на ЕВН Македонија, Штефан Петер, верува во уште

ЕВН и Министерството за образование и наука заеднички ќе го унапредуваат квалитетот на средното стручно образование

ЕВН и Министерството за образование и наука заеднички ќе го унапредуваат квалитетот на средното стручно образование

ЕВН и Министерството за образование и наука потпишаа меморандум за соработка за зголемување на вклученоста на приватниот сектор во промовирањето на средното стручно образование и во унапредување на квалитетот на учењето преку работа. Со ова ќе се создадат услови за одржливо вработување и самовработување на мажи и жени, кои ќе бидат конкурентни на пазарот

ЕВН и Министерството за образование и наука заеднички ќе го унапредуваат квалитетот на средното стручно образование

ЕВН и Министерството за образование и наука заеднички ќе го унапредуваат квалитетот на средното стручно образование

ЕВН и Министерството за образование и наука потпишаа меморандум за соработка за зголемување на вклученоста на приватниот сектор во промовирањето на средното стручно образование и во унапредување на квалитетот на учењето преку работа. Со ова ќе се создадат услови за одржливо вработување и самовработување на мажи и жени, кои ќе бидат конкурентни на пазарот

Меморандум за соработка меѓу ЕВН и Министерство за образование

Меморандум за соработка меѓу ЕВН и Министерство за образование

ЕВН и Министерството за образование и наука потпишаа меморандум за соработка за зголемување на вклученоста на приватниот сектор во промовирањето на средното стручно образование и во унапредување на квалитетот на учењето преку работа. Со ова ќе се создадат услови за одржливо вработување и самовработување на мажи и жени, кои ќе бидат конкурентни на пазарот

Соработка на МОН и ЕВН за промоција на средното стручно образование

Соработка на МОН и ЕВН за промоција на средното стручно образование

Соработка и активности за промоција на средното стручно образование со цел подобри практични вештини и способности на учениците што ќе им помогнат да бидат конкурентни на пазарот на труд, најавија денеска министерот за образование и наука Арбер Адеми и директорот на електроенергетската компанија ЕВН Македонија Штефан Петер. Адеми и Петер потпишаа меморандум

Соработка на МОН и ЕВН за промоција на средното стручно образование

Соработка на МОН и ЕВН за промоција на средното стручно образование

Соработка и активности за промоција на средното стручно образование со цел подобри практични вештини и способности на учениците што ќе им помогнат да бидат конкурентни на пазарот на труд, најавија денеска министерот за образование и наука Арбер Адеми и директорот на електроенергетската компанија ЕВН Македонија Штефан Петер. Адеми и Петер потпишаа меморандум