притисни ентер »

РАДИКАЛНА МЕРКА: КАЗНА ЗАТВОР за приближување на помалку од метар во Сингапур

РАДИКАЛНА МЕРКА: КАЗНА ЗАТВОР за приближување на помалку од метар во Сингапур

Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице

Сингапур/Ковид-19: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање

Сингапур/Ковид-19: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање

Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице

Од денеска затвор за прекршување на социјално дистанцирање во овој град држава

Од денеска затвор за прекршување на социјално дистанцирање во овој град држава

Од денеска затвор за прекршување на социјално дистанцирање во овој град држава Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести,

Строго во Сингапур: Затвор за намерно приближување кон друго лице помало од еден метар

Строго во Сингапур: Затвор за намерно приближување кон друго лице помало од еден метар

Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго

Затвор во Сингапур за прекршување на мерките за социјално дистанцирање

Затвор во Сингапур за прекршување на мерките за социјално дистанцирање

Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице

Сингапур/Ковид-19: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање

Сингапур/Ковид-19: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање

– Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго

Сингапур: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање

Сингапур: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање

Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице

Сингапур/Ковид-19: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање Сингапур, 27 март 2020 (МИА) – Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус.  Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице на јавно место ќе биде прогласен за виновен за прекршок.  Паричната казна за сторителите ќе биде до 6.990 долари или до шест месеци затвор, или и двете. Новото правило ќе важи до 30 април.  Бројот на потврдени случаи на заразени со Ковид-19 во Сингапур се зголеми за 52 на 683 вчера, со два смртни случаи досега.

Сингапур/Ковид-19: Затвор за прекршување на социјално дистанцирање Сингапур, 27 март 2020 (МИА) – Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице на јавно место ќе биде прогласен за виновен за прекршок. Паричната казна за сторителите ќе биде до 6.990 долари или до шест месеци затвор, или и двете. Новото правило ќе важи до 30 април. Бројот на потврдени случаи на заразени со Ковид-19 во Сингапур се зголеми за 52 на 683 вчера, со два смртни случаи досега.

Секој кој во Сингапур ги крши правилата за социјално дистанцирање од денеска би можел да заврши во затвор, откако тој град држава прогласи за кривично дело намерно приближување кон друго лице за време на епидемија на со новиот коронавирус. Според законот за заразни болести, секој кој намерно ќе се најде на растојание помало од еден метар од друго лице