притисни ентер »

Митаракис: Основна цел е да се намали бранот на мигранти од Турција

Митаракис: Основна цел е да се намали бранот на мигранти од Турција

„Нашата политичка насока е конкретна, наша основна цел е да се ограничат брановите и за тоа е потребно, прво зајакнато чување на границите и второ за ефикасност во управувањето со азилот со новиот закон“, вели новиот грчки министер за миграција и азил Нотис Митаракис. Нашата основна цел е да се намали бранот од Турција кон грчките острови и основно

Митаракис: Наша цел е да се ограничат бегалските и мигрантските бранови од Турција кон Грција

Митаракис: Наша цел е да се ограничат бегалските и мигрантските бранови од Турција кон Грција

Нашата основна цел е да се намали бранот од Турција кон грчките острови и осново е да се испрати порака до криумчарите дека оние кои немаат право на меѓународна заштита, нивниот пат кон Грција е ќор сокак, вели новиот грчки министер за миграција и азил Нотис Митаракис во интервју за радио „Практорио фм” на грчката новинска агенција АНА-МПА, јави дописничката

Мицотакис со нова политика за мигрантите

Мицотакис со нова политика за мигрантите

Владата на Грција, предводена од премиерот Кирјакос Мицотакис, ќе формира ново министерство за миграција и азил, а министер ќе биде досегашниот заменик-министер за труд Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на Владата, Стелиос Пецас. Алтернативен министер ќе биде Јоргос Кумуцакос, кој и досега беше надлежен за миграциска политика, но во рамките

Грција формираше Министерство за миграции

Грција формираше Министерство за миграции

Грчката влада формираше Министерство за миграции додека земјата се соочува со се поголем прилив на мигранти и бегалци од Турција. Во Грција минатата година влегле околу 75.000 мигранти што е за 50 отсто повеќе од 2018 година, но тој број е далеку помал од оној во големата мигрантска криза. На чело на Министерството е поранешниот заменик министер за

Грција: Побрзо спроведување на миграциската политика

Грција: Побрзо спроведување на миграциската политика

Грчката влада соопшти дека отсега побрзо ќе ја спроведува миграциската политика и ќе се занимава со новоформираното Министерство за миграција и азил. Владата избрана во јули објави дека планира да ги затвори претрупаните бегалски кампови на островите и да ги премести во порестриктивни центри за прифаќање лоцирани главно на копното, а најавено е и присуство

Грција: Побрзо спроведување на миграциската политика

Грција: Побрзо спроведување на миграциската политика

Грчката влада соопшти дека отсега побрзо ќе ја спроведува миграциската политика и ќе се занимава со новоформираното Министерство за миграција и азил. Владата избрана во јули објави дека планира да ги затвори претрупаните бегалски кампови на островите и да ги премести во порестриктивни центри за прифаќање лоцирани главно на копното, а најавено е и присуство

Грција: Побрзо спроведување на миграциската политика

Грција: Побрзо спроведување на миграциската политика

Грчката влада соопшти дека отсега побрзо ќе ја спроведува миграциската политика и ќе се занимава со новоформираното Министерство за миграција и азил. Владата избрана во јули објави дека планира да ги затвори претрупаните бегалски кампови на островите и да ги премести во порестриктивни центри за прифаќање лоцирани главно на копното, а најавено е и присуство

Грчката Влада формира ново Министерство за миграција и азил

Грчката Влада формира ново Министерство за миграција и азил

Со одлука на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис се формира ново Министерство за миграција и азил, а министер ќе биде досегашниот заменик министер за труд, Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на владата, Стелиос Пецас, јави дописничката на МИА од Атина. Алтернативен министер ќе биде Јоргос Кумуцакос кој и досега беше надлежен за миграциска

Грчката Влада формира ново Министерство за миграција и азил

Грчката Влада формира ново Министерство за миграција и азил

Со одлука на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис се формира ново Министерство за миграција и азил, а министер ќе биде досегашниот заменик министер за труд, Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на владата, Стелиос Пецас, јави дописничката на МИА од Атина. Алтернативен министер ќе биде Јоргос Кумуцакос кој и досега беше надлежен за миграциска

Грција: Владата формира ново Министерство за миграција и азил

Грција: Владата формира ново Министерство за миграција и азил

Со одлука на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис се формира ново Министерство за миграција и азил, а министер ќе биде досегашниот заменик министер за труд, Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на владата, Стелиос Пецас, јави дописничката на МИА од Атина. Алтернативен министер ќе биде Јоргос Кумуцакос кој и досега беше надлежен за миграциска

Грција формира ново Министерство за миграција и азил со цел да се најде решение за проблемот со бегалците

Грција формира ново Министерство за миграција и азил со цел да се најде решение за проблемот со бегалците

Во текот на денешниот ден се очекува двајцата министри да положат свечена заклетва во претседателската палата. Со одлука на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис се формира ново Министерство за миграција и азил, а министер ќе биде досегашниот заменик министер за труд, Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на владата, Стелиос Пецас, јави дописничката

Грција доби ново Министерство – за миграција и азил

Грција доби ново Министерство – за миграција и азил

Со одлука на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис се формира ново Министерство – за миграција и азил. Министер ќе биде досегашниот заменик министер за труд, Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на владата, Стелиос Пецас, јави дописничката на МИА од Атина. Алтернативен министер ќе биде Јоргос Кумуцакос кој и досега беше надлежен за миграциска

Грчката Влада формира ново Министерство за миграција и азил

Грчката Влада формира ново Министерство за миграција и азил

Со одлука на грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис се формира ново Министерство за миграција и азил, а министер ќе биде досегашниот заменик министер за труд, Нотис Митаракис, соопшти денеска портпаролот на владата, Стелиос Пецас, јави дописничката на МИА од Атина. Алтернативен министер ќе биде Јоргос Кумуцакос кој и досега беше надлежен за миграциска