притисни ентер »

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе придонесат за разбирање на потеклото на Сончевиот систем. Сондата во април го подготвувала местото за

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе придонесат за разбирање на потеклото на Сончевиот систем. Сондата во април го подготвувала местото за

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе придонесат за разбирање на потеклото на Сончевиот систем. Сондата во април го подготвувала местото за

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската сонда „Хајабуса 2“ слета на астероид

Јапонската вселенска агенција (JAXA) соопшти дека податоците кои ги испратила сондата „Хајабуса 2“ покажуваат дека таа денеска успешно слетала на астероид и извела историска мисија на собирање примероци од тлото за кои научниците се надеваат дека ќе придонесат за разбирање на потеклото на Сончевиот систем. Сондата во април го подготвувала местото за

Јапонското летало Hayabusa 2 слета на астероид

Јапонското летало Hayabusa 2 слета на астероид

Примените податоци потврдуваат дека вселенската сонда Hayabusa успешно се спуштила на далечен астероид. Јапонското вселенско летало изврши историска мисија на собирање на длабочински примероци, а научниците се надеваат дека ќе добијат информации за потеклото на Сончевиот систем, соопшти денеска јапонската вселенка агенција. Hayabusa 2 во април за себе

Јапонската сонда Hayabusa-2 слета на астероид

Јапонската сонда Hayabusa-2 слета на астероид

Јапонската вселенска агенција соопшти дека податоците испратени од вселенската сонда Hayabusa-2 покажуваат дека таа успешно слетала на далечен астероид и извела историска мисија на собирање примероци од внатрешноста на астероидот, со цел да се дознае како еволуирал Сончевиот Систем. Hayabusa-2 е првата сонда која успешно собра примероци од астероид,

Јапонското летало Hayabusa 2 слета на астероид

Јапонското летало Hayabusa 2 слета на астероид

Примените податоци потврдуваат дека вселенската сонда Hayabusa успешно се спуштила на далечен астероид. Јапонското вселенско летало изврши историска мисија на собирање на длабочински примероци, а научниците се надеваат дека ќе добијат информации за потеклото на Сончевиот систем, соопшти денеска јапонската вселенка агенција. Hayabusa 2 во април за себе

Јапонско вселенско летало успешно слета на далечен астероид

Јапонско вселенско летало успешно слета на далечен астероид

Јапонско вселенско летало утрово успешно слета на далечен астероид каде што се очекува да собере примероци кои би можеле да ја расветлат еволуцијата на Сончевиот Систем. Научниците од јапонската агенција за истражување на вселената (ЈАКСА) го набљудуваа слетувањето од контролната соба на јужниот остров Танегашима, пренесува „Гардијан“. – Слетувањето