притисни ентер »

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој загина 14 и беа повредени повеќе од 200 луѓе. Министерството за разузнавање тврди дека оваа организациска

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој загина 14 и беа повредени повеќе од 200 луѓе

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Техеран, 1 август 2020 () – Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој загина 14 и беа повредени повеќе од 200 луѓе. Министерството за разузнавање

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој загина 14 и беа повредени повеќе од 200 луѓе. Министерството за разузнавање тврди дека оваа организациска

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Засега не е јасно како иранските разузнавачки служби успеале да го извршат апсењето на Шармад. Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој

Уапсен e опозициски лидер наводно планирал терористички напади

Уапсен e опозициски лидер наводно планирал терористички напади

Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој загина 14 и беа повредени повеќе од 200 луѓе. Министерството за разузнавање тврди дека оваа организациска

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Во Иран уапсен опозициски лидер обвинет за тероризам

Иранските власти денеска соопштија дека го уапсиле лидерот на малку познатата опозициска група, Собрание на иранското кралство со седиште во Калифорнија, Џамшид Шармад, за наводно планирање на смртоносниот напад врз џамијата во Шираз во 2008 година во кој загина 14 и беа повредени повеќе од 200 луѓе. Министерството за разузнавање тврди дека оваа организациска