притисни ентер »

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Ердоган: Не се гледаме на друго место освен во Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган ја повикува ЕУ на дијалог

Ердоган ја повикува ЕУ на дијалог

И покрај тоа, тој денеска продолжи со потрагата по гас. Мисијата денеска е продолжена до 29 ноември, а истражувањето се спроведува во поморската зона околу која се расправаат Анкара и Атина. Присуството на турскиот истражувачки брод „Оруч Реис“ во спорната област ги доведе Турција и Грција на работ на војна и предизвика повеќемесечни тензии во односите

Ердоган ја повикува ЕУ на преговори

Ердоган ја повикува ЕУ на преговори

И покрај тоа, тој денеска продолжи со потрагата по гас. Мисијата денеска е продолжена до 29 ноември, а истражувањето се спроведува во поморската зона околу која се расправаат Анкара и Атина. Присуството на турскиот истражувачки брод „Оруч Реис“ во спорната област ги доведе Турција и Грција на работ на војна и предизвика повеќемесечни тензии во односите

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Ердоган: Ќе ја градиме иднината заедно со Европа

Турскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган, ја повика Европската Унија на дијалог, предупредувајќи го блокот да не стане инструмент на непријателство во услови на ескалација на напнатоста во Источниот Медитеран, пренесе АФП. Турското истражување на гас во спорните води во Медитеранот за кои и Грција тврди дека го поседува правото, предизвика жестока

Турција и натаму ја провоцира ЕУ, продолжува со истражувањата во Медитеранот

Турција и натаму ја провоцира ЕУ, продолжува со истражувањата во Медитеранот

Истражувачкиот брод Оруч Реис ќе продолжи со потрагата по гас во водите југоисточно од грчкиот остров Родос до 29 ноември, потврди турската влада. Одлуката на Анкара да истражува гас во спорните води на Медитеранот предизвика тензии со соседна Грција и Европската Унија. Грција и Турција, сојузници во НАТО, тврдат дека имаат иста област во источен Медитеран

Турција продолжи со потрагата по гас во спорниот дел од Медитеранот

Турција продолжи со потрагата по гас во спорниот дел од Медитеранот

Турција издаде нов навигациски телекс, Навтекс, за подрачјето од Источен Медитеран каде што турскиот брод за сеизмички истражувања „Оруч Реис” ќе ја спроведува својата работа до 29 ноември, јавува Агенција Анадолија (АА). Според најавата, мисијата ја продолжува работата за осум дена што ќе ја спроведе бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис”. Според