притисни ентер »

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните инвестиции. Ребалансот, како што посочи, е направен поради последиците од последниот бран на пандемијата

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните инвестиции. Ребалансот, како што посочи, е направен поради последиците од последниот бран на пандемијата

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните инвестиции. Ребалансот, како што посочи, е направен поради последиците од последниот бран на пандемијата

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин” на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните инвестиции. Ребалансот, како што посочи, е направен поради последиците од последниот бран на пандемијата

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин” на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните инвестиции. Ребалансот, како што посочи, е направен поради последиците од последниот бран на пандемијата

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

„За прв пат Македонија има Влада која што има среднорочен план, кога зборуваме за управување со јавните финансии. Не проектираме година за година туку пред некој ден помина Стратегијата за управување со јавните финансии, во која што се проектира за идните пет години, со предвидувања за 2026“ изјави вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во

Битиќи: По 20 години за прв пат имаме Влада која зголемува капитални инвестиции со ребаланс на Буџет

Битиќи: По 20 години за прв пат имаме Влада која зголемува капитални инвестиции со ребаланс на Буџет

„После најмалку 20 години во земјава се прави ребаланс на Буџет, со кој што наспроти намалување на капиталните инвестиции, ние имаме зголемување за повеќе од 27 проценти“ кажа вицепремиерот за економски прашања во Владата, Фатмир Битиќи во гостувањето на емисијата „Вин-вин“ на Телма ТВ. За обвинувањата на опозицијата дека ребалансот на буџетот е поради

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

„За прв пат Македонија има Влада која што има среднорочен план, кога зборуваме за управување со јавните финансии. Не проектираме година за година туку пред некој ден помина Стратегијата за управување со јавните финансии, во која што се проектира за идните пет години, со предвидувања за 2026“ изјави вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во

Битиќи: Западен Балкан има голем потенцијал да стане особено привлечна дестинација за инвестиции

Битиќи: Западен Балкан има голем потенцијал да стане особено привлечна дестинација за инвестиции

Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на покана на Институтот за менаџмент и бизнис Хајделберг, се обрати на панел дискусијата „Економската ситуација во ЕУ, особено во Германија како земја партнер на балканските држави“, која се одржа преку видеоконференциска врска, во рамките на „Балканска

Битиќи: Западен Балкан има голем потенцијал да стане особено привлечна дестинација за инвестиции

Битиќи: Западен Балкан има голем потенцијал да стане особено привлечна дестинација за инвестиции

Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на покана на Институтот за менаџмент и бизнис Хајделберг, се обрати на панел дискусијата „Економската ситуација во ЕУ, особено во Германија како земја партнер на балканските држави“, која се одржа преку видеоконференциска врска, во рамките на „Балканска